Magic Box – Čarodějův učeň

MagicBox nabízí v sobotu 27. srpna 2011 za 199,- Kč film Čarodějův učeň. Nejedná se ovšem o Krabata, ale o Disneyovskou velmi volnou verzi básně Der Zauberlehrling Johanna Wolfganga Goethea z roku 1797.

Čarodějův učeň je dobrodružství plné kouzel, které pobaví celou rodinu.

Balthazar Blake je moderní čaroděj, který má plné ruce práce s tím, aby Manhattan ubránil před temnými silami. U zdánlivě obyčejného mladíka Blake objeví náznak netušených schopností, a tak nepříliš nadšeného učně provede rychlokurzem kouzelnického umění a vědy.

Čeká vás víc napínavých akčních scén a neuvěřitelných zvláštních efektů, než byste si dokázali představit. Nesourodá dvojice hrdinů vám totiž ukáže, že v našem skutečném světě je víc kouzel, než jsme tušili.

A nebo taky jinak:

Balthazar Blake je čarodějným mistrem, který se v současném Manhattanu snaží ubránit město před svým úhlavním nepřítelem Maximem Horvathem. Balthazar na to ale sám nestačí a proto vyhledá pomoc Davea Stutlera, zdánlivě obyčejného člověka, který v sobě ale ukrývá netušené možnosti, a učiní z něj navzdory jeho pochybám svého učně.

Čaroděj svého nedobrovolného žáka v rychlosti zasvětí do základů tajného umění magie a kouzel a společně se tato neobvyklá dvojice pokouší s pomocí svých schopností postavit jedněm z nejagresivnějších a nejzákeřnějších čarodějů všech dob. Dave je nucen v sobě najít veškerou odvahu k tomu, aby jako Čarodějův učeň svůj výcvik přežil, zachránil město a získal srdce své vyvolené.

Na imdb.com i csfd.cz 62 procent: Cool Cage s hřívou na hlavě, Molina jako slizký záporák, něco málo z Harryho a chvílemi nuda. Prostě letní jednohubka.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Drama / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 109 minut

Původní název: The Sorcerer’s Apprentice

Světová premiéra: 8. července 2010 – Kanada (Fantasia Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 19. srpna 2010

Režie: Jon Turteltaub

Scénář: Lawrence Konner, Mark Rosenthal, Matt Lopez, Doug Miro, Carlo Bernard

Produkce: Jerry Bruckheimer, Nicolas Cage, Todd Garner, Norman Golightly, Ben Haber, Chad Oman, Pat Sandston, Mike Stenson, Brigham Taylor, Barry H. Waldman

Hudba: Trevor Rabin

Kamera: Bojan Bazelli

Střih: William Goldenberg

Kostýmy: Michael Kaplan

Společnost: Walt Disney Pictures / Jerry Bruckheimer Films / Saturn Films / Broken Road Productions / Junction Entertainment

Natáčeno: New York City, New York, USA

Hrají: Nicolas Cage (Balthazar Blake), Jay Baruchel (Dave Stutler), Alfred Molina (Maxim Horvath), Teresa Palmer (Becky Barnesová), Toby Kebbell (Drake Stone), Omar Benson Miller (Bennet Zurrow), Monica Bellucci (Veronica Gorloisenová), Alice Krige (Morgana Le Fayová), Jake Cherry (mladý Dave Stutler), James A. Stephens (Merlin), Gregory Woo (Sun-Lok), Wai Ching Ho (Číňanka), Jason R. Moore (násilník v metru), Robert Capron (kamarád mladého Davea), Peyton List (mladá Becky Barnesová), Sándor Técsy (Rus), Marika Daciuk (Ruska), Nicole Ehinger (Abigail Williamsová), Adriane Lenox (slečna Algarová), Ethan Peck (Andre), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: slovensky, česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Jak se natáčel Čarodějův učeň, Vynechaná scéna: Balthazar najímá Davea