Amercom – Kosmos 19

Čtrnáct dní uběhlo jako voda, ostatně tak nějak uteklo i léto a těm šťastnějším i prázdniny. Dne 29. srpna 2011 je k mání na novinových stáncích další číslo časopisu s DVD Kosmos z vydavatelství Amercom. Za 69,- Kč je ke koupi již 19. číslo této řady a jeho podtitul zní Vesmírné katastrofy: Kronika nehod.

Říká se, že u kosmických letů je nejnebezpečnějších prvních a posledních 100 kilometrů. Ukážeme si, co čeká astronauty během řízeného výbuchu při startu a projdeme s nimi zkouškou ohněm při návratu na Zemi.

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Ve vesmíru však hrozí i řada dalších nebezpečí. Jediná jiskra na palubě kosmické lodi nebo mikrometeoroid o velikosti pouhých dvou centimetrů může celou misi změnit v noční můru s tragickým koncem. Výpravy k Marsu či ještě dále pak budou čelit i daleko větším hrozbám – smrtící pro ně mohou být třeba nečekané dávky záření.

Obálka časopisu 

V časopisu se dozvíme, jak vznikají krátery, ale také něco o katastrofě raketoplánů Challenger a Columbia. A jako „bonus" je v závěru podívání o tom, jak měřit vzdálenosti mezi hvězdami na obloze.

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2008

Délka:  44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení