North Video – Dívka z Petrovky

Také North Video ukončuje dvouměsíční období reedičního půstu a ve středu 7. září 2011 přichází s premiérovým titulem Dívka z Petrovky za 69,- Kč. Domácí databáze film znají pod názvem Moskevská romance. Láska za železnou oponou. DVD je baleno ve slim krabičce a obal vskutku uvádí katastrofální technické údaje (viz další text).

Ruská balerína se zamiluje do amerického novináře. V době studené války to ale nebudou mít jednoduché…

 

Americký novinář Joe Merrick se v Moskvě potká s ruskou balerínou Oktjabrinou a brzy zjistí, že tato temperamentní mladá kráska žije dnes a denně v konfliktu s přísnými ruskými zákony. Zjevně hřeší na to, že si ji jako milenku vydržuje vysoký ruský pohlavár. Když však politik na čas odjede ze země, dívka se ocitne bez ochránce a začnou se nad ní stahovat mračna. Joe jí nabídne pomocnou ruku a přitom se oba do sebe zamilují. To se ale všemocné a vševědoucí KGB pranic nelíbí a snaží se je rozdělit všemi možnými způsoby.

 

V domácích luzích nekomentovaný film, který má skóre kolem 50 procent (rottentomatoes.com jen 33), sráží na kolena i oznámené technické parametry obrazu (VHS ořez): Milostný příběh z místa, které bylo příliš brutální i na obyčejnou lásku. Je možné se zamilovat, když se necítíte nevinní? Vlastně je to obyčejná propaganda, ozvláštněná pouze hereckým obsazením.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1974

Délka: 99 minut

Původní název: The Girl from Petrovka

Světová premiéra: 22. srpen 1974 – USA, New York

Režie: Robert Ellis Miller

Námět: George Feifer (román)

Scénář: Allan Scott, Chris Bryant

Produkce: David Brown, Richard D. Zanuck

Hudba: Henry Mancini

Kamera: Vilmos Zsigmond

Střih: John F. Burnett

Kostýmy: Deirdre Clancy

Společnost: KMA / Universal Pictures

Natáčeno: Vídeň, Rakousko

Hrají: Goldie Hawn (Oktjabrina), Hal Holbrook (Joe), Anthony Hopkins (Kosťa), Grégoire Aslan (ministr), Anton Dolin (Ignatěvič), Bruno Wintzell (Alexander), Zoran Andric (Leonid), Hanna Hertelendy (soudkyně), Maria Sukolov (stará bába), Zitto Kazann (kšetfař s padělanými doklady), Inger Jensen (Helga Van Damová), Raymond O’Keefe (ministrův řidič), Richard Marner (tiskový mluvčí), Michael Janisch (policejní šéf Valinikov), Harry Towb (americký reportér), Ted Grossman (běžec), Elisa Geogiadie (ministrova žena), Heinz Marecek (číšník), Anatol Winogradoff (správce loděnice), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: