Magic Box – Ráj na konci světa

Podle hlášení fandů trafikových DVD to vypadá, že mix National Geographic, který společnost Magic Boxu vyslala v úterý 6. září 2011 na pulty, je opravdu pestrý a velmi různorodý. Asi do každého balíku byly nastrkány jiné tituly, uváděn je výskyt dalšího dokumentu Ráj na konci světa za 99,- Kč.

Na nejjižnější výspě Jižní Ameriky, tam, kde se slévají vody Atlantského a Tichého oceánu, se nachází Patagonie, jedna z posledních velkých divočin na světě, opravdový ráj na konci světa. Vydejte se s National Geographic na výpravu do této subantarktické oblasti a jejího nejvzácnějšího skvostu – Ohňové země, nádherného opuštěného ostrova na jižním výběžku Patagonie.

Sídlí tady tučňáci magellanští, rypouši sloní, velryba jižní, lamy guanaco, ale tento drsný, větrem ošlehaný ostrov se dnes potýká se svým nejtěžším úkolem: musí se vypořádat s následky lidské činnosti. Dokumentární film Ráj na konci světa přináší úžasné záběry a zajímavé rozhovory s některými z nejzaujatějších ochránců přírody na světě. Máte možnost nahlédnout do neposkvrněného ráje na konci světa, do Patagonie.  

Hodnocení tentokrát jen na imdb.com a jen 52 procent.

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 52 minut

Původní název: Eden at the end of the World

Světová premiéra: 30. ledna 2008 – USA

Režie: Doug Bertran

Scénář: Eleanor Grant

Produkce: Doug Bertran, John B. Bredar, Keenan Smart

Hudba: James Stemple

Kamera: Doug Bertran

Střih: Christine Jameson Henry

Společnost: National Geographic Television

Natáčeno: Argentina / Chile

Účinkují: Jeremy Irons (vypravěč)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný