Filmag zábava – Zabít Saddáma

Filmag ve své řadě Zábava v pátek 16. září 2011 plánuje akční drama Zabít Saddáma za 99,- Kč. Drsný příběh rozkrývá děsivé praktiky uvnitř armády.

Toto je příběh dvou vojáků, kteří coby členové elitní jednotky určené k plnění tajných operací prošli osudovou zkouškou. Vše začalo na začátku války v Iráku v roce 2003, kdy byl odstřelovač Oscar Padilla vybrán ke splnění životního úkolu – zabít diktátora Saddáma Husajna. Vše se ale zkomplikovalo ve chvíli, kdy byl zajat a následně mučen iráckou armádou. Padilla je sice zachráněn, ale jeho psychika je značně narušena. Zpátky ve Spojených státech se mu podaří utéct z vojenské léčebny a vzhledem k tomu, co všechno ví o tajné operaci v Iráku, je označen za nebezpečného. Problém má navždy vyřešit Padillův bývalý nadřízený – plukovník Allen. Ten se před pološíleným odstřelovačem rozhodne odkrýt karty, které ukáží děsivé tajemství o praktikách uvnitř armády.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Na csfd.cz v době psaní upoutávky ani zmínka, na imdb.com 55 procent a jediný komentář syna střihače tohoto filmu, který dává 10 hvězdiček z 10.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama / Thriller / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 91 minut (1:30:58)

Původní název: Purple Heart

Režie: Bill Birrell

Scénář: Bill Birrell, Russell Gannon

Produkce: Bill Birrell, Russell Gannon, Demetrius Navarro, Josh Siegel

Hudba: Ralph Rieckermann

Kamera: Guy Livneh

Střih: Edgar Burcksen

Kostýmy: Alycia Belle

Společnost: Claymore Inc.

Natáčeno: Burbank, Kalifornie, USA / Fillmore, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Mojave, Kalifornie, USA / Santa Clarita, Kalifornie, USA / Santa Monica, Kalifornie, USA

Hrají: William Sadler (plukovník Allen), Demetrius Navarro (Oscar Padilla), Mel Harris (doktorka Harrisonová), Ed Lauter (civilista), Emilio Rivera (náměstek), Russell Gannon (Al-Sadr), Mary L. Carter (reportérka), Joseph Aguilar (M. A. Guiterrez), Icarus the Wonder Dog (Claudiin pes), Dave Erickson (hlasatel), Charles Fathy (irácký důstojník), Dennis Hayden (Earl), H. Charles Parrish (instruktor), Toufig Tulsiram (irácký voják), Ric Smith (Hank), Douglas Tait (Halliday), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: další DVD