Blesk – Děti z ostrova pokladů

Sobotní Blesk nabídne 12. dubna 2008 už za 44,– Kč příběh Děti z ostrova pokladů. Jde o první pokračování ze tří dosavadních dílů, ale v přehledu oznámených DVD v Bleksu zatím další díly nefigurují.

Čtrnáctiletý Charlie Forest je vzpurný chlapec, kterého rodiče za trest pošlou na letní tábor. Znechucený představou prázdnin zabitých v nějakém zašlém rádoby zábavném zařízení, kde bude nucen hrát trapné hry na piráty je poněkud překvapen, když zjistí, že jde o skutečný exotický ostrov. A to ještě netuší, že ho čeká opravdové dobrodružství.

Tábor postavili a vedou stárnoucí excentrik Conrad Dawson a jeho manželka Wendy. Potrhlý vynálezce Conrad celý život strávil neúspěšným hledáním legendárního pokladu kapitána Flinta, které ho nakonec přivedl k ostrovu, na kterém se unaven neúspěchy rozhodl postavit prázdninový tábor pro děti z celého světa. Nepřestává ovšem věřit, že poklad je opravdu ukryt právě někde tady.

Dobrodružství se dramaticky zvrtne v okamžiku, kdy ostrov obsadí ohavný padouch, který tvrdí, že je potomkem kapitána Flinta a se svou krvežíznivou posádkou hodlá na ostrově najít a zabavit poklad svého předka. Podaří se mu zajmout Wendy a tak Conradovi s pomocí dětí nezbývá, než se pustit s piráty do boje. A je to právě Charlie, který se postaví do čela skupiny odvážných dětí a s pomocí Conradových vynálezů je odhodlán svést s piráty nelítostnou bitvu, zachránit ostrov i samotný letní tábor.

Žánr: Rodinný / Dobrodružný
Země původu: Nový Zéland
Rok vzniku: 2004
Délka: 97 min.
Původní název: Treasure Island Kids: The Battle of Treasure Island
Režie: Gavin Scott
Scénář: Gavin Scott
Produkce: Ursula Adeaneová, Dale G. Bradley, Grant Bradley, Carlo Dusi, Jozsef Fityus, Mark Huljich, Steven Paul, Cassandra Sigsgaardová
Hudba: James Hall, Bruce Lynch
Kamera: Renaud Maire
Společnost: Daybreak Pacific
Hrají: Beth Allenová 28.5.1984 (Ellie), Frank Brown ?? (Terry), John Callen ?? (Conrad), John Hurst 29.4.1993 (Tyler), Joseph Moore 25.1.1989 (Brandon), Adele Pascoeová ?? (Jessica), Randy Quaid 1.10.1950 , Sasha Tilleyová ?? (Miranda), Nicko Vella ?? (Charlie), Devon Woodová ?? (Barbara)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky
Titulky: česky
Obraz: 4:3
Bonus: zřejmě žádný