Bontonfilm – Čertova nevěsta

Bontonfilm má v přehledu plánovaných titulů ve středu 21. září 2011 další z pohádek Zdeňka Trošky Čertova nevěsta za 199,- Kč. Režisér upravil dle svého hororovou "báchorku" Boženy Němcové a vytvořil z ní milou, úsměvnou a rokově laděnou pohádku.

V tomhle království chybí ke štěstí jen následník trůnu. Král si z toho nedělá těžkou hlavu, jezdí na lovy, ale královna se trápí a prosí svatou Kryšpínu o miminko. Pro potomka by se byla ochotná i upsat peklu.

A protože čert nikdy nespí, čeká ji i jejího manžela půlnoční dostaveníčko v Čertově mlýně, kde dostanou prazvláštní nabídku. Král v první chvíli odmítne, ale čert vyhledá královnu a umluví ji k podpisu smlouvy, podle níž bude mít peklo na princeznu nárok, až jí bude osmnáct…

 

Za pár měsíců se královně narodí princezna Štěpánka. Roste jako z vody a nejlíp je jí se Štěpánem, synem královniny komorné. Krátce před osmnáctými narozeninami se Štěpánka dozví o paktu, který kdysi její matka přece jen s čerty uzavřela. Podmínky jsou prosté a nekonečně kruté. Za to, že dostala od pekla život, stane se nevěstou jeho vládce.

 

Král se na poslední chvíli pokusí dceru zachránit, uspořádá ples, na kterém si má Štěpánka z přítomných princů vybrat manžela dřív, než skončí ve spárech Lucipera. Ten však lest prohlédne a strašlivě se pomstí. Štěpánka, proměněná v černý přízrak, čeká na záchranu a zjevuje se každou noc na terasách zámku.

Jediný, kdo je pro ni ochoten riskovat, je kamarád z dětství Štěpán. Dokáže láska porazit pekelné síly? Mladíka čeká strastiplná pouť, na jejímž konci čeká buď Štěpánka, nebo smrt.

Na csfd.cz sklidila pohádka 48 procent: Neuvěřitelně klišovitý scénář s mizernými ne-herci v hlavních rolích. Krásné kostýmy, nádherné exteriéry i interiéry, slušné triky, to je zhruba vše.

Žánr: Pohádka / Rodinný

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2011

Délka: 90 minut

Kinopremiéra v ČR: 28. dubna 2011

Režie: Zdeněk Troška

Asistent režie: Magda Dvorská, Jiří Jogurt Kohout

Pomocná režie: Marek Kališ

Námět: Božena Němcová

Scénář: Zdeněk Troška, Marek Kališ

Dramaturgie: Ivo Pelant, Jaroslav Vanča, Jiří Dufek

Produkce: Lukáš Kaplan, Sabina Hromková, Sergiu Tamas, Pavel Nový, Jan Kuděla, Misu Predescu, Lenka Bubíková

Hudba: Miloš Krkoška

Kamera: David Ployhar

Druhá kamera: Petr Bednář, Mark Rimmer

Asistent kamery: Václav Kareš, Václav Tlapák

Střih: Dalibor Lipský

Zvuk: Karel Jaroš

Kostýmy: Josef Jelínek, Alexander Kiss, Gabriela Solomčíková

Masky: Bohumil Sobotka, Libuše Barlová, Alena Marečková

Architekt: Václav Vohlídal

Choreografie: Marcela Benoniová

Společnost: Barrandov Studios / Golem Films / Media Pro Pictures / TV Nova / RWE

Hrají: Václav Šanda (Štěpán), Karel Zima (čert), Sabina Laurinová (královna), David Suchařípa (král), Eva Josefíková (princezna Štěpánka), František Němec (Luciper), Martin Lukáč (Vítek), Barbora Munzarová (Verunka), Jan Kuželka (poustevník), Jana Andresíková (ježibaba), Alexander Hemala (ceremoniář), Petr Vágner (válečný princ), Milan Bísek (růžový princ), Robert Ernest (Štěpánek), Filip Banžak (sultán), Jiří "Jogurt" Kohout (koktavý princ Vendelín), Antonín Hardt (maestro), Nina Horáková (víla Leknína), Martina Hudečková (hlas Kryšpíny), Bára Fišerová (dvorní dáma královny), Venuše Humhey (dvorní dáma královny), Sabina Schulzová (dvorní dáma královny), Daniela Radosa (dvorní dáma královny), Veronika Nová (dvorní dáma princezny), Eva Novotná (dvorní dáma královny), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, anglicky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: