Blesk pro ženy – 10 položek a méně

S logem deníku Blesk pro ženy přichystal Hollywood Classic Entertainment v řadě Romance v pondělí 3. října 2011 za 59,- Kč další romantickou komedii 10 položek a méně. Dva lidé ve správný čas na správném místě.

Postarší herec, který se čtyři roky neobjevil před kamerou, přijme roli v nízkorozpočtovém filmu. V rámci studia své postavy navštíví provinční supermarket, kde chce načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují.

Tady si všimne energické pokladní Scarlet. Mladá žena, jež řeší různé všední problémy, jej zaujme svou bezprostředností. Vlídný a zvídavý muž se stane svědkem jejího konfliktu s manželem a dozví se, že má absolvovat konkurz na místo sekretářky. Aby v něm půvabná žena trpící nedostatkem sebevědomí uspěla, a získala tak lepší zaměstnání, začne ji herec poučovat a pomáhat… Během jediného společně prožitého všedního dne změní její životní cestu. Přidejte se i vy ke dvojici náhodných známých a jejich pohodovému příběhu…

Úsměvná črta o setkání lidí z rozličných vrstev autenticky líčí americkou každodennost a poodhaluje taje herecké profese. Titul snímku cituje nápis na expresní pokladně.

Na imdb.com 71 procent, na csfd.cz 72: Křehký a příjemný film o zcela všedním životě, natočený nejspíš hlavně pro radost účinkujících, potěší i diváky.

Návrh zadní strany

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 78 minut

Původní název: 10 Items or Less

Světová premiéra: 11. září 2006 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Brad Silberling

Scénář: Brad Silberling

Produkce: Morgan Freeman, Jill Goularte, Julie Lynn, Lori McCreary, Brad Silberling, Kelly Thomas

Hudba: Antonio Pinto

Kamera: Phedon Papamichael

Střih: Michael Kahn

Kostýmy: Isis Mussenden

Společnost: Reveal Entertainment / Revelations Entertainment / Mockingbird Pictures / 10 Items

Natáčeno: Brentwood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Carson, Kalifornie, USA

Hrají: Morgan Freeman (On), Paz Vega (Scarlet), Jonah Hill (Packy), Anne Dudek (Lorraine), Francisca Hernandez (žena v obchodě), Nacho Pina (manžel v obchodě), Hector Running-Hawk (zákazník), Alexis Hernandez (zákazník), Silvia Curiel (zákazník), Shawn Calizo (zákazník), Kumar Pallana (Lee), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný