Filmag horor – Vymítač ďábla

Další příklad toho, jak je třeba číst upoutávky s rozmyslem a nedůvěrou. Filmag v edici Horor ve středu 5. října 2011 nabídne za 99,- Kč film Vymítač ďábla – Posedlost Gail Bowersové. Děsivý příběh dívky posedlé démony, který inspiroval tvůrce nejslavnějšího hororu s tématikou exorcismu – Vymítače ďábla.

Mladá dívka Gail se se svou silně věřící sestrou Anne a jejím manželem Clarkem přestěhují do nového domu. Zanedlouho začíná Gail vykazovat divné příznaky, které jdou nad rámec tradiční medicíny. Její psychiatr je přesvědčen o tom, že je posedlá démonem a místo klasických léků jí předepisuje služby katolického kněze. Skutečný horor však začíná až tehdy, kdy kněz zahajuje plnohodnotný obřad exorcismu navržený tak, aby vyhnal na povrch všechny zlé síly.

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Znovu si přečtěte větu z úvodu – jak jste ji pochopili? Původní Vymítač ďábla je z roku 1973, tento paskvil od studia Asylum z roku 2006… Kdo že tedy koho vlastně inspiroval?

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Na imdb.com 27 procent, na csfd.cz zatím velké nic: Slabý nízkorozpočtový film. Ovšem na imdb.com v rozporu s evidovaným skóre se řada komentářů rozplývá, že jde o film lepší než původní Vymítač ďábla, navíc plný erotických scén…

Zadní strana

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 87 minut (1:27:20)

Původní název: Exorcism: The Possession of Gail Bowers

Světová premiéra: 31. ledna 2006 – USA

Režie: Leigh Scott

Scénář: Leigh Scott

Produkce: Brian J. Garland, David Michael Latt, David Rimawi, Sherri Strain, Rick Walker

Hudba: Eliza Swenson

Kamera: Mark Atkins

Střih: Leigh Scott, Jaron White

Kostýmy: Amanda Barton

Společnost: The Asylum

Natáčeno: Inglewood, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Erica Roby (Gail Bowersová), Noel Thurman (Anne Pedersonová), Griff Furst aka Brick Firestone (Clark Pederson), Rebekah Kochan (Francie), David Shick (Dr. Richard Thornhill), Thomas Downey (otec Thomas Bates), Michael Tower (otec Williams), Dean N. Arevalo (otec Fletcher), Shunquial „Shawnie“ Murphy (Julia), Jeff Denton aka Jimmy Rockport (Dr. Alex Rosa), Kelly Swearingen (Margaret), Brian J. Garland (otec Vincenso), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: další DVD