North Video – Sindibád a Minotaurus

Jestli ono na těch řečech, že v trafikách není poslední dobou co kupovat, nebude něco pravdy. Novější a dobře hodnocené tituly šplhají ke dvěma stovkám i výš. Bohužel i produkty ve stylu studia Asylum kmitají kolem stokoruny… North Video v pátek 14. října 2011 nabízí bez bližších podrobností televizní film Sindibád a Minotaurus za cenu 99,90 Kč.

Cesta za slávou a bohatstvím tentokrát Sindibáda přivádí na Minoův ostrov, kde je podle prastarých kronik ukryt poklad nedozírné ceny — hlava sochy rhodského kolosu, vyrobená údajně z ryzího zlata.

V posvátné svatyni s pokladem však dodnes žije mytická příšera Minotaurus, napůl člověk, napůl býk, lákající oběti do spletitých chodeb svého labyrintu. Dokáže Sindibád vyzrát nad touto obludou, získat pohádkové bohatství a ruku půvabné princezny Tary, kterou se rozhodl osvobodit ze zajetí zlého čaroděje Al-Jibara?

Roli legendárního námořníka si se zjevnou chutí užíval Manu Bennett, hvězda seriálového hitu Spartakus: Krev a písek (gladiátor Crixus), a režie se ujal Karl Zwicky, jeden z autorů i u nás dobře známé sci-fi série Farscape.

Čím méně je informací domácích, o to víc lze najít v cizině: Monster filmy jsou do značné míry skvělé – buď jsou geniální, nebo totální shit. Je ale velmi těžké vytvořit něco, co není zábavné, ať už na jakékoli úrovni. Nicméně, režisér Karl Zwicky triumfuje – podařilo se. Doufáme, že jeho rodiče jsou na něj pyšní… Zapomeňte na všechno, co z antických pověstí o Minotaurovi víte. Dobře, původní Souboj Titánů si taky s mýty pohrál víc než volně, ale nikdo si vlastně nestěžoval. Tady je jen připitomělý námořník, černoch, vědec, ošklivý obr a ženská s vystrčenými prsy.

Na imdb.com 32 procent, na rottentomatoes.com 14, na csfd.cz 30: Miluji každou minutu tohoto filmu. Něco tak neuvěřitelně špatného se těžko hledá, je to až bolestně legrační – sledujte v kolektivu a umřete smíchy.

sindibad_a_minotaurus_back

Žánr: Dobrodružný / Fantasy / Sci-fi

Země původu: Austrálie

Rok vzniku: 2011

Délka: 88 minut

Původní název: Sinbad and the Minotaur

Světová premiéra: 21. května 2011 – USA

Režie: Karl Zwicky

Scénář: Jim Noble

Produkce: Martin J. Barab, Dale G. Bradley, Grant Bradley, Pam Collis, Dana Dubovsky, Alex Krem, Mark L. Lester

Hudba: Garry McDonald, Lawrence Stone

Kamera: Nino Gaetano Martinetti

Střih: Brad Lindenmayer

Kostýmy: Monica O’Brien

Společnost: Limelight International Media Entertainment

Natáčeno: Brisbane, Queensland, Austrálie / Gold Coast, Queensland, Austrálie / Loganholme, Queensland, Austrálie

Hrají: Manu Bennett (Sindibád), Holly Brisley (Tara), Steven Grives (Al-Jibar), Derek Boyer (Akoom), Lily Brown (Arianna), Jared Robinson (Seif), Dimitri Baveas (Pericles), Pacharo Mzembe (Karim), Brad McMurray (Timos), David Vallon (král Minos), Lauren Horner (Luna), Sam Elia (Hajibi), Terry Antoniak (Nestor), Nick Pendragon (ceremoniář), Hugh Parker (Boz), Vivienne Albitia (služebnice), Anthony Thomas (Al Jibbarova stráž), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: české

Obraz: barevný  PAL 16:9 

Bonus: žádný