Amercom – Kosmos 22

Kosmos od vydavatelství Amercom s číslem 22 vychází v pondělí s krásným datem 10. 10. 2011 (Cimrman by měl radost). Navíc má pro někoho jistě i zajímavý podtitul Sex ve vesmíru: Dokážeme se v kosmu rozmnožovat? Cena tohoto DVD s časopisem je tradičních 69,- Kč. Tak dokážeme to nebo ne?

Lidstvo rozšiřuje svou doménu a snaží se podrobit vesmír. V této souvislosti je nutné uvažovat i o pohlavním styku a rozmnožování v kosmu, což však s sebou nese nemalé fyziologické, psychologické i kulturní překážky. Je ale rozmnožování ve stavu beztíže vůbec možné? Jak může nepřirozené prostředí kosmické lodi plující nekonečným vesmírem ovlivnit vývoj lidské bytosti od početí až po narození? A bude mít sexuální aspekt života astronautů vliv na jejich vzájemné vztahy v průběhu dlouhodobého letu? Odpovědi na tyto otázky může poněkud překvapivě přinést i stále intenzivněji se rozvíjející vesmírná turistika.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

No nevím, že by si někdo zaplatil x miliónů dolarů za to, aby si užil sex na oběžné dráze, kde je navíc skoro vše monitorováno… Ale vlastně proč ne. Otevřeně si můžeme přiznat, že pokud budeme chtít cestovat ke vzdáleným hvězdám (resp. planetám) a nebude si umět cestu zkrátit, budou nám cesty trvat několik desítek či stovek let i rychlostí světla (natož pomaleji). Pak nám nezbyde nic jiného, než cestu prospat a nezestárnout, nebo se rozmnožovat tak, jako na Zemi…

Obálka časopisu 

Časopis je samozřejmě tematicky podobný DVD. Tentokrát místo popisu souhvězdí na závěr najdeme článek o příbězích nebešťanů zvěčněný právě v souhvězdích a úplně na konci je vybraný vesmírný útvar jako stvořený pro dnešní téma – planetka Eros.

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2008

Délka:  44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení zvuku a titulků