Magic Box – Za řekou je Texas

Z katalogu MagicBoxu poslední známý titul Western edice bude v pátek 14. října 2011 komediální zástupce žánru Za řekou je Texas za 99,- Kč.

Ve westernové komedii z amerického pohraničí září Dean Martin jako skvělý pistolník a sukničkář v jedné osobě. Jižanská kráska Phoebe je zasnoubená s temperamentním Donem Andreou. Jejich svatební obřad ale nečekaně přeruší vpád Phoebina bývalého nápadníka, kterého Andrea nešťastnou náhodou zabije.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Ženich se rozhodne uprchnout před zákonem do Texasu a počkat tam na svoji milou. Na hranicích se přidá k Samovi Hollisovi a jeho indiánskému průvodci. Společně pak mají za úkol dopravit zásilku zbraní přes nebezpečné komančské území. Cestu této nesourodé trojice provázejí šarvátky s Indiány a osadníky, a v podstatě s kýmkoliv, kdo jim zkříží cestu. Účty si ale vyřizují i sami mezi sebou.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Film je smrští gagů, vtipných hlášek a groteskního humoru. A když pak dorazí Phoebe a pozná Sama a Don Andrea podlehne půvabům zachráněné indiánské dívky, stane se Texas svědkem bezkonkurenčně nejpotrhlejšího souboje opačných pohlaví.

Hodnocení 64 procent na imdb.com, 70 na csfd.cz: Překvapivá a povedená americká westernová komedie s dobrými herci.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Komedie / Western

Země původu: USA

Rok vzniku: 1966

Délka: 97 minut (1:36:42)

Původní název: Texas Across the River

Světová premiéra: 26. října 1966 – USA

Režie: Michael Gordon

Scénář: Wells Root, Harold Greene, Ben Starr, John Gay

Produkce: Harry Keller

Hudba: Frank De Vol

Kamera: Russell Metty

Střih: Gene Milford

Kostýmy: Helen Colvig, Rosemary Odell, Vincent Dee

Společnost: Universal Pictures

Natáčeno: Alabama Hills, Lone Pine, Kalifornie, USA / San Diego, Kalifornie, USA / Stage 28, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA

Hrají: Dean Martin (Sam Hollis), Alain Delon (Don Andrea Baldazar aka Baldy), Rosemary Forsyth (Phoebe Ann Naylorová), Joey Bishop (Kronk, Samův indiánský pomocník), Tina Aumont (indiánka Lonetta), Peter Graves (kapitán Rodney Stimpson), Michael Ansara (komančský náčelník Iron Jacket), Linden Chiles (Žlutý nůž, syn náčelníka), Andrew Prine (poručík Sibley), Stuart Anderson (Yancy Cottle), Roy Barcroft (Si Morton), George Wallace (Floyd Willet), Don Beddoe (pan Naylor), Kelly Thordsen (šéf střílení krocanů), Nora Marlowe (Emma, Gabeova žena), John Harmon (Gabe), Richard Farnsworth (komančský šaman), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 1.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: upoutávky na začátku disku, vychází na DVD

Vychází na DVD