Vapet – Můj dům je plný zrcadel

Vapet v pondělí 15. října 2011 vydává televizní film Můj dům je plný zrcadel za cenu 99,- Kč. Film o filmové bohyni, na kterou dodnes nemůžeme zapomenout.

Romilda je neúspěšná herečka a svobodná matka se dvěma dcerami. Na růžích rozhodně nemá ustláno. Kdysi ji čekala hvězdná kariéra u filmu, žel konzervativní rodiče – typičtí obyvatelé provinčního italského městečka, nedali své dceři rodné hnízdo opustit. To však nebylo největším neštěstím jejího života, mnohem více ji bolela ztráta milovaného muže – Riccarda, který dokonce ani neuznal své druhorozené dítě za své. Po jeho poslední návštěvě se Romilda rozhodne zlověstné vůli osudu postavit. Přihlašuje starší dceru Sophii do mnohých soutěží krásy a snaží se uskutečnit svoje nenaplněné sny o slávě. Jen co Sophie povyroste, vydá se společně s ní přímo do římského filmového ateliéru CineCitta v Římě.

 

Po těžkých začátcích v komparsu má krásná Sophia konečně první zakázky v podobě fotorománů a vedlejších rolí. Postupně dostává stále větší role a okouzlí i Carla Pontiho, známého a vlivného filmového producenta. A tím okamžikem začíná opravdová pohádka. Mladší sestra Maria je s opětovným údělem odstrčeného dítěte velmi nespokojena a touží se připojit k matce. Konečně jsou opět všechny tři pohromadě a k úplné spokojenosti chybí jen notářské uznání Marie jejím biologickým otcem.

 

Filmová kariéra se rozvíjí, až přijde nejvyšší ocenění. Jako první herečka v historii dostává Oscara za hlavní roli.

Film „Můj dům je plný zrcadel" je opravdovým příběhem úžasné Sophie Lorenové, ve kterém ona sama hraje svou matku. A je také výpovědí o době, kdy svět klečel u nohou filmových hvězd, o tom jak žily i o tom, že pohádky mohou být skutečné i v životě.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Pokud se dá věřit pouhým 26 hlasujícím, je skóre na imdb.com 83 procent. Na csfd.cz zatím nic a komentáře nikde k nalezení. K nalezení je ale film na stránkách RaiTV, kde jsou obě epizody volně ke zhlédnutí v původním znění (které nepochopitelně na DVD chybí) v délce 1:47:20 + 1:46:24.

Zadní strana 

Žánr: Životopisný

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2010

Délka: 214 minut (3:33:06)

Původní název: La mia casa è piena di specchi

Světová premiéra: 14. a 15. března 2010 – Itálie (2 epizody)

Režie: Vittorio Sindoni

Námět: Maria Scicolone (memoáry z roku 2004)

Scénář: Patrizia Carrano, Piero De Bernardi, Andrea Saraceni, Alessandro Zambrini

Produkce: Claudio Saraceni, Federico Saraceni, Jacopo Saraceni

Hudba: Nicola Piovani

Kamera: Ennio Guarnieri

Střih: Jenny Loutfy

Kostýmy: Magda Accolti Gil

Společnost: Ideacinema / Rai Trade / Le Film Commission Regione Campania Mauricio Gemma / Comue di NETTUNO

Hrají: Sophia Loren (Romilda Villaniová), Enzo De Caro (Riccardo Scicolone), Nicola Di Pinto (Padre di Romilda), Margareth Madè (Sophia Lorenová), Francesco Paolantoni (Mario), Xhilda „Gina" Lapardhaja (Maria Scicoloneová), Raffaele Esposito (Romano Mussolini), Carla Cassola (Luisa Villani), Antonella Di Monte (Maria Scicoloneová jako dítě), Gea Martire (Zia Doraová), Giovanni Carta (Carlo Ponti), Francesco Montagna (Franco), Valentina D’Amico, Dante Biagioni, Carlo Marino Altomonte, Maria Pia Aricó, Francesca De Martini (Lina), Mario Rivelli (Attore di Fotoromanzi), Adelmo Togliani (Achille Togliani), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1 uloženo jako 4:3 letterbox)

Bonus: pouze upoutávky na další tituly na začátku DVD