Vapet pro každého – Violka, malá čarodějnice

Údajně opět Pro každého nabídne Vapet v úterý 25. října 2011 rodinnou pohádku Violka, malá čarodějnice za 99,- Kč. Veliké dobrodružství se může vyklubat i z malého vajíčka.

Kouzelník Kwark si přinesl z lesa vejce a těší se na snídani. Ze skořápky ale vyskočí malá holčička a říká mu tatínku. Dostane jméno Violka. Je neposedná a všetečná a chce umět kouzlit stejně jako tatínek. Už se nemůže dočkat, až půjde do čarodějnické školy, kde pozná spoustu nových kamarádů, naučí se přivolat vítr a vyvolávat mraky. Zakrátko totiž bude muset zachraňovat celý les, kde bydlí spousta kouzelných bytostí. Je na čase přivolat Mrakodraka!

 

Na imdb.com 54 uživatelů dává 58 procent, domácí databáze film většinou neznají, komentáře opět nikde žádné a oficiální kritiky z holandštiny se mi fakt překládat nechce. Distributorem filmu je ale ve světě Walt Disney Pictures – což na druhou stranu dnes už nic neznamená.

Zadní strana 

Žánr: Rodinný / Pohádka

Země původu: Nizozemí

Rok vzniku: 2010

Délka: 85 minut

Původní název: Foeksia de miniheks

Světová premiéra: 6. října 2010 – Nizozemí

Režie: Johan Nijenhuis

Námět: Paul van Loon (kniha)

Scénář: Sander de Regt

Produkce: Sabine Brian, Alain De Levita, Johan Nijenhuis, Joris van Wijk, Ronald Versteeg

Hudba: Matthijs Kieboom, Martijn Schimmer

Kamera: Maarten van Keller

Střih: Job ter Burg

Společnost: Nijenhuis & de Levita Film & TV B.V. / SIF309 Film & Music Productions

Hrají: Marcel Hensema (strýčk Rogier), Annet Malherbe (učitelka Minuul), Rachelle Verdel (Foeksia – Violka), Porgy Franssen (Kwark), Valerie Pos (Murmeltje), Lorenso van Sligtenhorst (Tommie), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: