Amercom – Kosmos 23

Dnešní díl série Kosmos s pořadovým číslem 23 potěší milovníky mimozemšťanů… nebo naopak nepotěší? Posuďte sami po zhlédnutí dalšího DVD z vydavatelství Amercom, který vychází za obvyklých 69,- Kč dne 24. října 2011 a má podtitul Mimozemšťané: Jsme ve vesmíru sami?

Vznášejí se mezi oblaky, plují v oceánech a prohánějí se po pevninách. Nejsou to však tvorové, s nimiž bychom se mohli setkat během safari někde v divočině. Jedná se o formy života obývající vzdálené světy v hlubinách vesmíru. Přední odborníci se vyzbrojili vědeckými poznatky a špetkou představivosti, aby nás mohli pozvat na neobvyklou cestu k hranicím naší fantazie.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Pomocí zákonů evoluce a fyziky vytvořili astrobiologové a astronomové pět druhů možných mimozemských světů a jejich ekosystémů. Na základě evolučních procesů a zákonitostí, jež známe ze Země, nám pak v příkladech vývoje některých pozemských živočichů pomáhají představit si, jak by mohly vypadat komplexní formy mimozemského života.

Obálka časopisu 

DVD je jako vždy přílohou časopisu, oboje tematicky jedno jest. Vzhledem k danému tématu není možné opomenout SETI@home, také se něco dozvíme o teorii panspermie.

A já mohu za sebe závěrem napsat pouze to, že ať už si myslím o životě ve vesmíru cokoliv, de facto souhlasím s Carlem Saganem, který řekl, že pokud bychom byli ve vesmíru sami, bylo by to plýtvání místem…

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2008

Délka: 44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení