David Deyl – Zásah

David Deyl, zpěvák a skladatel, vydává 11. listopadu 2011 nové album „ZÁSAH“ u vydavatelství Supraphon. A k již zveřejněnému textu dorazila aktualizace, tak ho popostrčíme zase trochu nahoru…  

Dva a půl roku od vydání debutového alba Hlavolam přichází David Deyl s novinkou Zásah. Nové album je zároveň první spoluprací Davida a vydavatelství Supraphon.

 

Nabyté zkušenosti z posledních měsíců ve špičce domácího popu úročí David Deyl na 10 novinkách alba „Zásah“ a jednom bonusu v podobě společného singlu „Nic nevzdávám“ s Aňou Geislerovou. Ten se stal oficiální písní Avon pochodu z roku 2010.

 

Album vzniklo v Davidově vlastní produkci s osvědčeným realizačním týmem, kde nechybí kytarista a producent Marcus Tran (ex. Ewa Farna, Embassy), Pavol Hubinák (Veneer, Creative Music House), kytarista Jaroslav „Jarmut“ Gabriel (Krucipüsk), aranžér smyčců David Solař a v neposlední řadě Daniel Hádl. Ten celé album s Davidem mixoval a zároveň se zde objevuje jako aranžér a autor dvou skladeb. Většinu písniček si ale napsal David sám, o texty se podělili stejně jako na debutu Hlavolam Jana Rolincová a Tomáš Staněk, nově potom Magdalena Drsová a Ondřej Ládek známý jako Xindl X.

 

Maximálně současný a moderní pop kde nechybí současný hit „Lež a Nech Si Lhát“, rádiová krásná balada „Počítám“ či jasný taneční hit „Přímý zásah“ . Překvapením je účast rappera Marpa ve skladbě „Nikdy víc“, kde si společně s Davidem „vystřihli“ nečekaný duet.

 

Za debutové album Hlavolam byl David Deyl nominován na „Objev roku“ v rámci výročních cen Anděl 2009 a Českého slavíka 2009. V roce 2010 cenu Objev roku získal ve výročních Cenách Óčka a o rok později již zvítězil v kategorii Zpěvák roku.  

DAVID DEYL (narozen 26. 12. 1983)

Skladatel a zpěvák s mimořádnou barvou hlasu a sugestivním podáním svých vlastních písní se silnou melodickou linkou, kterou podtrhuje hrou na klávesy.

Severočeský rodák v současnosti dokončuje doktorské studium na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v oboru Hudební teorie a věda. Od roku 2005 spolupracuje s hudebním producentem Danem Hádlem. Skutečný start mu přineslo debutové album Hlavolam, které vydal v roce 2009 u společnosti Warner Music Czech Republic. Jeho písničky s úspěchem hrají česká i slovenská rádia.

David Deyl nyní spolupracuje s vydavatelstvím Supraphon, u kterého 11. 11. 2011 vydává druhé album. Pod názvem „Zásah“ přináší posluchačům jedenáct nových písniček, na kterých se opět podílel nejen jako zpěvák, ale i jako skladatel a klavírista.  

Ocenění:

– Stříbrná cena „Slavjanskij bazar“ z mezinárodního festivalu ve Vitebsku (červenec 2011)

– Grand Prix „Hvězdná brána“ z Mezinárodní hudební soutěže uměleckých fakult ve městě Vladimir v Rusku (březen 2011)

– Zpěvák roku v soutěži hudební televize Óčko (listopad 2010)

– Cena pro nejúspěšnějšího mladého autora OSA (2010)

– Nominace na cenu slovenské televize Musiq 1 za nejlepší videoklip (2010)

– Cena pro objev roku Českého rozhlasu, Legendy Nočního proudu (2010)

– Nominace na cenu pro objev roku 2010 – Ceny Anděl  

A zde si můžete poslechnout ukázky.