Dvě tváře Evy Urbanové

Opera a populární hudba – dvě lásky Evy Urbanové, které se potkávají na jejím novém dvojalbu Dvě tváře, které vydává Supraphon.

Eva Urbanová – to je fenomén české i světové opery; její cesta ke ztvárnění vrcholných rolí na scéně Národního divadla a newyorské Metropolitní opery vedla přes zpívání v místní hard rockové kapele – a láska k populární a rockové muzice už jí neopustila ani s láskou k opeře, se kterou slaví světové úspěchy. To jsou dvě tváře v životě Evy Urbanové i na novém dvojalbu, které Supraphon vydává 31. října 2011.

 

 

 

„Eva Urbanová má dar spojovat žánry, je vynikající operní pěvkyní i originální rockovou zpěvačkou a jsem velmi rád, že své nové album křtí právě v Národním divadle, které má to štěstí být její domovskou scénou,“ říká Ondřej Černý, ředitel Národního divadla.

 

 

 

První CD obsahuje operní nahrávky rolí od Verdiho po Janáčka, které jsou jejímu srdci nejbližší a se kterými je po světě spojována; tento výběr jistě potěší nejen ortodoxní příznivce opery. Druhé CD pak nabízí to nejoblíbenější z výletů Evy Urbanové do žánru tzv. lehčí muziky. Že to může být nádherné i náročné zpívání vám dokáže celkem dvanáct nahrávek z živých vystoupení s orchestrem Jiřího Dvořáka, ve třech bonusech v duetech s Karlem Gottem.

 

 

 

Výběr především muzikálových a popových melodií zahrnuje Albinoniho Adagio i Vangelisovo March With Me, krásné zpívání ve stopách italských či španělských lidových písní, ale také slavné Power Of Love. Dueta nabídnou hlavní téma z Fantoma opery nebo All By Myself od Erica Carmena, tedy Kam tenkrát šel můj bratr Jan.

 

 

 

Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s Národním divadlem připravuje na 1. listopadu 2011 v 15:00 hodin v Hlavním foyer Národního divadla prezentaci nového alba pro média. Album Dvě tváře Evy Urbanové pokřtí Karel Gott a Peter Dvorský.  

 

Z diáře Evy Urbanové:

 

28.10.2011 Národní divadlo v Praze – B. Smetana – Libuše

22.11.2011 Národní divadlo v Praze – Operní koncert (Eva Urbanová, Ivan Kusnjer, Luděk Vele, dirigent Robert Jindra)

29.11.2011 Vánoční koncert ve Slaném (Divadlo Slaný), klavírní doprovod David Švec

06.12.2011 Národní divadlo v Praze – G. Verdi – Aida – role Amneris

17.12.2011 Praha – Žofín – koncert populární a rockové hudby, doprovází orchestr Boom Band, spoluúčinkují Dasha, Fredy Bittner

13.01.2012 Národní divadlo Moravskoslezské – koncertní provedení L. Janáček – Věc Makropulos – role Emilie Marty

21.01.2012 Národní divadlo Moravskoslezské L. Janáček – Věc Makropulos (Emilia Marty)

26.01.2012 Národní divadlo Moravskoslezské L. Janáček – Věc Makropulos (Emilia Marty)