Hollywood Classic Entertainment – Promiň, jsi ženatý

Hollywood Classic Entertainment uvádí v plánech na úterý 1. listopadu 2011 komedii z katalogu společnosti Universal Promiň, jsi ženatý. Podle všech pramenů za 99,- Kč, podle náhledu obalu za 199,- Kč. Inu, uvidíme. Přišla, viděla, nastěhovala se.

Mění jeho obydlí… svůj domov!

Spořádaný muž, bostonský architekt Newton Davis, se chtěl oženit a své lásce Becky místo snubního prstýnku postavil krásný dům poblíž městečka Dobbs Mill. Dostal ale košem a zbyly mu jen hořké vzpomínky a nový dům v rodném městečku.

Když později trochu víc popíjel, seznámí se s výstřední ženou se zlatým srdcem, servírkou Gwen, které se ve slabé chvilce svěří, jak ho Becky i s domem odmítla. Nalezl u ní útočiště i lásku na jednu noc. Ráno odešel a pustil celou věc z hlavy, netušil ovšem, že si podnikavá Gwen sbalí kufry a rozjede se do Dobbs Mill.

Nastěhuje do Newtonova prázdného domu určeného pro novomanžele a začne předstírat, že je mladá paní Davisová. Všichni jí uvěřili, dokonce i Newtonovi rodiče a bývalá snoubenka. Ve svých pohotových lžích je tak dokonalá, že dokáže oklamat i sama sebe.

Problémy nastanou ve chvíli, kdy se objeví překvapený Newton. Sotva se muž vzpamatuje, domluví se s Gwen, že sehrají před ostatními rozvod z její viny. Rodičům oznámí, že budou žít odděleně a Newton se znovu začne ucházet o Becky, které tvrdí, že je mu Gwen nevěrná a on už s ní nechce zůstat. Jenže rodiče přivedou reverenda, aby rozhádaným manželům promluvil do duše, a ještě navíc začnou organizovat opožděnou veselku. Newton s Gwen dalšími výmysly rozehrávají hru na rozvod, aniž si přitom uvědomují, že se jeden druhému začínají líbit.

Na imdb.com 57 procent, na csfd.cz 61: Solidní komedie s oblíbenými herci – lze jen konstatovat, že takových je dvanáct do tuctu…

Zadní strana

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1992

Délka: 98 minut

Původní název: HouseSitter

Světová premiéra: 12. června 1992 – USA

Režie: Frank Oz

Scénář: Mark Stein, Brian Grazer

Produkce: Brian Grazer, Karen Kehela, Bernie Williams, Michelle Wright

Hudba: Miles Goodman

Kamera: John A. Alonzo

Střih: John Jympson

Kostýmy: Betsy Cox

Společnost: Imagine Films Entertainment / Universal Pictures

Natáčeno: Buffalo, New York, USA / Cafe Budapest – 84 Beacon Street, Boston, Massachusetts, USA / Cohasset, Massachusetts, USA / Colonial Inn – 1325 US Highway 29 North, Concord, Massachusetts, USA / Concord, Massachusetts, USA / Sudbury, Massachusetts, USA

Hrají: Steve Martin (Newton Davis), Goldie Hawn (Gwen Phillipsová), Dana Delany (Becky Metcalfová), Julie Harris (Edna Davisová), Donald Moffat (George Davis), Peter MacNicol (Marty), Richard B. Shull (Ralph), Laurel Cronin (Mary), Roy Cooper (Winston Moseby), Christopher Durang (reverend Lipton), Heywood Hale Broun (Travis Keller), Cherry Jones (Patty), Vasek Simek (Karol), Suzanne Whang (Mosebyho sekretářka), Mary Klug (Lorraine), Alice Duffy (Hazel Byronová), Ken Cheeseman (Harv), Tony V. (řidič autobusu), Ricardo Pitts-Wiley (řidič autobusu), Belle McDonald (teta Betty), Bill McDonald (strýc Ray), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný