Vapet – Rio Sex Comedy

Zdá se, čím méně se toho prodá, tím tlustší balení. Dávno pryč jsou doby, kdy byla DVD pošetková, dnes se i digipacky dělají v šířce klasické DVD krabičky. A podle náhledu obalů Vapet přesune svou produkci do klasických krabiček… V pondělí 7. listopadu 2011 by se na pultech měla objevit Rio sex comedy za cenu 99,- Kč. V Riu je to nejlepší! A DVD je opravdu v normální krabičce.

Vydejte se na divokou jízdu městem mnoha tváří se sexy hrdiny v nevšední sexy komedii!

Rio de Janeiro je neobyčejně zajímavé a rozporuplné město překypující životem. Oplývá smyslnými plážemi, ale také extrémně chudými a nebezpečnými místy. Právě takovéto místo si vybrala skupinka cizinců z různých koutů světa:

  • Světově uznávaná lékařka plastické chirurgie (Charlotte Rampling), která nelogicky odrazuje své potenciální klienty, protože plastická operace není klíčem k pravému štěstí.

  • Americký velvyslanec (Bill Pullman), který se místo účasti na prestižních akcích, potlouká po ulicích, až se dostane do nejnuznější chudinské čtvrti. Seznámí se s místním průvodcem a jeho nádhernou partnerkou. Ta mu otevře oči a zavede na místa, která obyčejný turista jen tak nespatří.

  • A nakonec francouzský pár antropolgů (Jean-Marc Roulot a Irène Jacob), který natáčí dokument o existenčních problémech místních obyvatel.

Každý zde hledá odpovědi na jiné otázky, ale teprve v okamžiku, kdy se jejich cesty zkříží, začnou chápat, proč sem vlastně přišli…

 

Na imdb.com 51 procent, na rottentomatoes.com 26 procent, allocine.fr také 26, na csfd.cz jediný komentář a jediné hodnocení (jedna hvězdička z pěti možných). V rámci zahraničních názorů názory půl na půl: Autentické, poctivé, spontánní, sláva hercům i filmařům za věrné zachycení situace ve městě. Nádherně vtipný příběh. A naproti tomu: Ubohý nepravdivý obraz toho, co si Amíci myslí o Riu, které vůbec není tak sexy (je tu zatracené vedro). O komedii nemůže být ani řeči, vtipné to není ani náhodou. Krajně zmatená směsice několika současně se odvíjejících příběhů na pozadí dokumentárního filmu o velkém městě s velkou sochou. Stačí se podívat na trailer, věnovat tomu víc času je zbytečné. Holé kozy to nezachrání.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Francie / Brazílie

Rok vzniku: 2010

Délka: 108 minut

Původní název: Rio Sex Comedy

Světová premiéra: 16. září 2010 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Jonathan Nossiter

Scénář: Jonathan Nossiter

Produkce: Santiago Amigorena, Philippe Carcassonne, Matias Mariani, Jonathan Nossiter, Flávio R. Tambellini

Kamera: Lubomir Bakchev

Střih: Sophie Brunet, Jonathan Nossiter

Společnost: Arte / Cinema Dependant / Primo Filmes / Tambellini Filmes

Natáčeno: Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brazílie

Hrají: Charlotte Rampling (Charlotte), Bill Pullman (William), Irène Jacob (Irène), Jérôme Kircher (Robert), Jean-Marc Roulot (Antoine), Daniela Dams (Iracema), David Jarre (Alex), Mary Sheila (Maria Angelica), Patrick Breen (Frank), Bob Nadkarni (Bob), Ivo Pitanguy (sám sebe), Branca Messina (Tatiana), Giselle Ingrid (Yara), Pablo Padilla (Pablo), Herson Capri (Dr. Pavão), Rodrigo Nogueira (Rodrigo), Renato Machado (sám sebe), Lúcia Murat (sama sebe), Dan Klabin, Marcos ‚Kikito‘ Junqueira (sám sebe), Fisher Stevens (Fish), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky a francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: