Filmhouse – Sólo pro dva

 

Společnost Filmhouse se zařadila mezi vydavatele, kteří uvolnily svoje katalogy, filmy a tituly pro prodej DVD v „kartonových přebalech“, které se prodávají v trafikách, stáncích či obchodních řetězcích. Film Sólo pro dva (známý také pod názvem Jsem žena nebo muž) vyjde v edici Filmové návraty ve středu 11. června 2008 v ceně 49,– Kč.  

 

 

Edwina Cutwater je nechutně bohatá, ale také na smrt nemocná žena. Protože cítí, že konec je blízko, svolí k mimořádné operaci, která umožní její duši přechod do těla mladší a zdravé ženy. Tibetská medicína ale není neomylná a díky nešťastné shodě náhod se duše zatrpklé milionářky dostane do těla osoby, kterou nenávidí snad nejvíc na světě. Totiž do jejího právníka. Jeho vědomí však hodlá o drahocenný prostor bojovat a tak obě duše ovládají tělo po svém, což má nepopsatelný vliv na život hlavního hrdiny a jeho okolí. Ale jak už to tak bývá, postupem času se ti dva spolu naučí vycházet a kdo ví, možná mezi nimi vzklíčí i něco silnějšího. 

 

 

 

Tento film je nejúspěšnější z řady komediálních počinů dvojice Carl Reiner a Steve Martin. Šedovlasý komik tu stejně jako ve svých starších filmech předvádí neodolatelný mix fyzických gagů a nabroušených hlášek, tentokrát navíc opepřených špetkou sci-fi. Společně tvoří neporazitelný tým, který vás přesvědčí o tom, proč je tato komedie považována za jeden z nejlepších titulů v Martinově filmografii. 

 

 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku 1984

Originální název: All of Me

Délka: 88 minut

Režie: Carl Reiner

Námět: Edwin Davis

Scénář: Henry Olek, Phil Alden Robinson

Produkce: Stephen J. Friedman, Phil Alden Robinson

Hudba: Patrick Williams

Kamera: Richard H. Kline

Střih: Bud Molin

Obsazení: Penny Perry

Kostýmy: Ray Summers

Masky: Kaye Pownall

Speciální efekty: R. Bruce Steinheimer  

Hrají: Steve Martin, Lily Tomlin, Victoria Tennant, Madolyn Smith-Osborne, Richard Libertini, Dana Elcar, Jason Bernard, Eric Christmas, Gailard Sartain, Selma Diamond, Nan Martin, Neva Patterson,Michael Ensign, Peggy Feury, Basil Hoffman, Hedley Mattingly, Harvey Vernon, Stu Black, Marilyn Tokuda, David Byrd, Nicholas Shields, Bill Saito, Neil Elliot, Jillian Scott, Judy Nagy, Ronn Wright, Jim Welch, Benny Booker, Joe Darensbourg, Leo Dejan, Teddy Edwards, John Ewing, Herbet Permillion, Gus Wright, Alton Purnell

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:  

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky 

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (1,33:1)

Bonus: z naší nabídky