DVD edice – Infekce

Další důkaz, že ani jména, chvílemi považovaná za hvězdná, leckterým sračkoidním titulům nepomohou. V listopadové várce DVD edice ve Speciální sběratelské edici vyjde za 99,- Kč thriller Infekce. Lidstvo našlo svého stvořitele. Lance Henriksen potkává Dannyho Treja… Stalo se tak ve středu 23. listopadu 2011.

V jeskyni nedaleko trosek starověkého Babylonu skupina vojáků najatých šíleným vědcem Fibrianem najde starověkou nestvůru a zajme ji. Fibrian uchovává nestvůru v tajné laboratoři v ústavu pro duševně choré, kde na lidech testuje démonické drogy. Fosforově zelená tekutina, kterou získal z tohoto netvora, způsobuje to, že lidem zezelenají oči a mohou kohokoliv zaškrtit svou myslí. Policista a novinářka se ho snaží zastavit.

Deborah je nadějná novinářka, která hledá skandální příběh a dostane anonymní tip. Alex je detektiv, který napříč radám kolegů a nařízení šéfa podezírá psychiatrickou léčebnu Edgewater, kde za záhadných okolností zemřel jeho otec, který tam jako detektiv před šestnácti lety vyšetřoval zmizení dívky. Deborah jede do Edgewater ústavu pro duševně choré, aby udělala rozhovor s ředitelem. Tam ji zdrogují a zajmou a nakonec se dozví pravdu – že ona sama je experiment tohoto šíleného doktora, že její rodiče jsou falešní a vzpomínky uměle vytvořené a že ona je ta dívka, která před lety zmizela.

Potisk DVD 

Upozorňuji dopředu všechny češtináře, že text je opsaný do písmenka z obálky, takže případná kritika a výtky nepadají na mou hlavu.

Na imdb.com 34 procent, na csfd.cz 30: Rozmýšľam, či som niekedy videl tak tupý film, ale nič ma nenapadá. Nepomohli ani dva poldeci whisky.

Zadní strana 

Žánr: Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 87 minut

Původní název: Necessary Evil

Světová premiéra: 31. prosince 2008 – USA

Režie: Peter J. Eaton

Scénář: Eric Feldman, Christopher James Harvill

Produkce: Eric Feldman, Nick Plantico, Scott Robertson Price, Scott Robertson Price, John Rogers, Annette Stone

Hudba: Brad Segal

Kamera: Aashish Gandhi

Střih: Alex Nam

Kostýmy: Ivy Thaide

Společnost: Art of War Films / Lenz Films

Hrají: Frank Novak (armádní generál), Donald Agnelli (Albert Fielding), Greg Collins (Michael Russo), Drue Delio (pacient), James DuMont (strážník #1), Mark Casimir Dyniewicz (vyšetřovatel #2), Evan Elliot (Ronald Benjamin), Eric Feldman (Russo), Kathryn Fiore (Deborah), Aaron Fors (Stephen Green), Daniele Gaither (Gail), Tessa Germaine (mladá Deborah), Samson Ghaffary (seržant Greco), Joe Guth (pacient), Carolyn Hennesy (Carole Fieldingová), Lance Henriksen (Dr. Fibrian), Julia Howard (Tammy), Gary Hudson (Sanders), Justin Kelly (detektiv), Allan Kolman (Dr. Logan), Mike Kurzhal (voják), Tarri Markell (Helen Greenová), Orlando McNary (seržant), Laura Molina (pacientka), Ramsey Moore (ďábelský klaun), Aubrey Morris (kněz), Pasquale Pinto (voják), Nick Plantico (Jake), Patricia Prata (policista), Kyle Rea (slintající pacient), Richard Riehle (kapitán Parsons), Bertrand Roberson Jr. (hrozivý strážce), Andrew Rowe (Avery), John Russel (vyšetřovatel #1), Steve Seagren (Marcus Green), Robert Seymone (Hummel), Mirelly Taylor (princezna Salme), Danny Trejo (Barro), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: neuveden