Filmag horor 11 – Jáma

Na středu 11. června 2008 je Filmagem naplánován mysteriózní thriller italské provenience Jáma (znám také pod názvem Nemám strach). Pokud váš život není jeden velký horror a máte ještě sílu se dívat na podobné filmy (a nemáte ho z dřívějška), zamiřte do trafiky s obnosem ve výši 39,– Kč.

Italsko-španělsko-britský film se odehrává v parném létě roku 1978 v idylickém městečku na Sicílii. Vypráví o devítiletém Michelovi, který náhodou zjistí, že v podzemní sousedního domu je držen v zajetí unesený chlapec Filippo. Neví, komu se má se svým objevem svěřit a postupně zjišťuje, že dospělí, včetně jeho vlastních rodičů, se nehodlají do ničeho plést a dokonce ho varují, aby na všechno, co viděl, zapomněl.

Pod povrchem idylického života v malé vesnici na Sicílii se ukrývá něco zlého. Desetiletý Michele jednoho dne při hře učiní děsivý objev, který vede k šokujícím odhalením. Nalezne v díře uvězněného chlapce Filippa, neví však, jak mu pomoci ani komu se svěřit. Michele s hrůzou zjišťuje, že i jeho vlastní rodiče mohou stát za nejohavnějším zločinem, který se u nich kdy stal.

Země původu:
Itálie, Španělsko, Velká Británie
Rok vzniku 2002
Žánr: thriller, mysteriózní, drama
Délka: 105 minut
Italský název: Io non ho paura
Anglický název: I’m Not Scared
Španělský název: No tengo miedo

Režie:
Gabriele Salvatores
Námět: Niccolò Ammaniti

Scénář: Niccolò Ammaniti, Francesca Marciano
Produkce: Maurizio Totti, Ticcardo Tozzi, Giovanni Stabilini, Marco Chimenz
Hrají: Aitana Sánchez-Gijón, Dino Abbrescia, Giorgio Careccia, Antonella Stefanucci, Giuseppe Cristiano, Diego Abatantuono

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 italsky, česky
Titulky: česky
Obraz: barevný PAL 16:9
Bonus: film o filmu, ze zákulisí, fotogalerie

E-shop Řitka video s.r.o.