DVD HIT+ – Bratz 1 – Kouzelná křídla

Velké dobrodružství v království víl. První z řady pohádkových dobrodružství slavných uličnic. DVD se jmenuje Bratz 1 – Kouzelná křídla a podle plánu InterSonicu vyjde v edici DVD HIT + s číslem 12/2008 někdy v příštím týdnu za cenu 49,- Kč. Na pultech od 9. června 2008.

První z řady pohádkových dobrodružství slavných uličnic. Sasha, Jade, Yasmin a Cloe jsou čtyři nerozlučné přítelkyně. Když se jejich kámoška Cymbeline začne chovat divně, rozhodnou se vypátrat, co za tím je. Holky odhalí, že Cymbelinina rodina vládne elfímu království, které pomáhá lidem a přírodě. Sledují ji a zjistí, že každou noc jí narostou křídla a létá do tajného klubu, který řídí zlá víla Lina. Pokud se Lině podaří rodinu rozdělit, získá obrovskou moc, větší než má elfí král a zotročí svět lidí. Nejlepší kamarádky získají magické brýle, které jim umožní vidět svět víl a létat. Čeká je nebezpečné dobrodružství. Podaří se jim zachránit Cymbeline a její rodinu?

Co to jsou vlastně ty Bratz? Je to jakási konkurence k panenkám Barbie. Bratz jsou v současné době nejprodávanějšími panenkami na světě. Panenky Bratz se během velmi krátké doby staly v zahraničí doslova fenoménem. V Anglii dosáhly Bratz téměř šedesátiprocentního podílu v segmentu módních panenek, na němž se poprvé objevily teprve před dvěma roky. Dostaly se na první místo, tedy na pozici, kterou si po dobu 44 let držela Barbie. Značka Bratz se objevila na světových trzích v roce 2001, tedy poměrně nedávno. Od té chvíle, co se panenky Bratz objevily v obchodech, staly se nejprodávanějšími módními panenkami V USA. Bylo jich prodáno již téměř 80 miliónů kusů. Jejich výrobce, společnost MGA Entertaiment, usilovala od počátku o nejvyšší kvalitu panenek. 

Bratz mají nejen DVD, ale i svůj soundtrack. Album „Rock Angels“ obsahuje 13 velice kvalitních pop/rockových skladeb. Ani jedna z nich není coververzí. Všechny byly složeny pro Bratz a produkovala je švédská společnost Engine, která má zásluhy na hlavních hitech Britney Speares, Backstreet Boys nebo Lindsay Lohan a zasloužila i o to, jakým hudebním směrem se ubírají zpěvačky jako jsou Avril Lavigne, Ashlee Simpson nebo Pink. 

Zadní strana 

Žánr: Pohádka / Animovaný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Originální název: Bratz – Fashion Pixiez

Délka: 69 minut

Režie: Mucci Fassett

Scénář: Bart Jennett

Produkce: Mike Young, Bill Shultz, Lawrence Kasdan, Liz Young   

Hudba: Matthew Gerard

Společnost: MGA Entertainment Production

 

Údaje o DVD:

Zvuk: DD 5.1 CZ, DD 5.1 ENG, DD 5.1 SK, DD 5.1 HU

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Region: 2

Bonus: trailer, fotogalerie