Hollywood Classic Entertainment – Temný stín nad L.A.

Hollywood Classic Entertainment v úterý 15. listopadu 2011 nabídne akční drama Temný stín nad L.A. V edičních plánech je uváděno 99,- Kč, náhled obalu ale nese cenovku o stovku vyšší, tak uvidíme. Chránit. Sloužit. Mlčet.

Když se město změní ve vroucí kotel… Město připomíná obrovský sud střelného prachu a rozbušku mají v ruce zločinci i poldové.

V rozjitřené atmosféře, která ovládá ulice Los Angeles kvůli případu rasového násilí, dostává elitní jednotka policie k řešení případ brutální čtyřnásobné vraždy.

Ostřílený detektiv Perry zaučuje nováčka Keougha v akci uprostřed policejní korupce a zastrašování. Čeká je nesnadný úkol – vystopovat chladnokrevné zabijáky a čelit vlastním démonům, kteří mohou být horší než pronásledovaní zločinci…

Píše se rok 1992 a město Los Angeles připomíná obrovitý sud prachu, kde všichni čekají na rozsudek nad policisty, kteří zmlátili černošského řidiče Rodneyho Kinga. Zkorumpovaný policista Eldon Perry ze speciální jednotky už řadu let většinou příliš nehledí na to, co je při jeho práci správné, a kde ještě leží hranice zákona. A také si ze svých přestupků nedělá takřka žádné výčitky. Jeho nový kolega, zamlklý nováček Bobby, má ještě nezkažený názor na věc. Náhoda však nečekaným způsobem ovlivní jejich životy.

Režisérem kriminálně laděného snímku je Ron Shelton, který většinu svých snímků natočil v prostředí sportu (Durhamští býci, Bílí muži neumějí skákat, Lanaři, Boxeři, Zelený svět), tentokrát se však zaměřil na zákulisí americké policie a některé její nepříliš čisté praktiky a metody.

Na imdb.com 66 procent, na csfd.cz 64: Mírně nadprůměrný, leč snadno zapomenutelný snímek o boji dobra se zlem (či naopak) s drsně hláškujícím Kurtem.

Zadní strana

Žánr: Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA / Velká Británie / Německo

Rok vzniku: 2002

Délka: 106 minut

Původní název: Dark Blue

Světová premiéra: 14. prosince 2002 – Itálie (Noir in Festival)

Kinopremiéra v ČR: 26. června 2003

Režie: Ron Shelton

Scénář: James Ellroy, David Ayer

Produkce: David Blocker, Moritz Borman, Caldecot Chubb, Sean Daniel, Guy East, James Jacks, Nigel Sinclair

Hudba: Terence Blanchard

Kamera: Barry Peterson

Střih: Patrick Flannery, Paul Seydor

Kostýmy: Kathryn Morrison

Společnost: Alphaville Films / Cosmic Pictures / IM Filmproduktion / Intermedia Films

Natáčeno: La Verne, Kalifornie, USA / Los Angeles Center Studios – 450 S. Bixel Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Parker Center, Los Angeles, Kalifornie, USA / San Dimas, Kalifornie, USA / Watts, Los Angeles, Kalifornie, USA / Wilmington, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Kurt Russell (Eldon Perry), Scott Speedman (Bobby Keough), Michael Michele (Beth Williamsonová), Brendan Gleeson (Jack Van Meter), Ving Rhames (Arthur Holland), Kurupt (Darryl Orchard), Dash Mihok (Gary Sidwell), Jonathan Banks (James Barcomb), Lolita Davidovich (Sally Perryová), Khandi Alexander (Janelle Hollandová), Dana Lee (Henry Kim), Chapman Russell Way (Eldon Perry III), Marin Hinkle (Deena Schultzová), Jim Cody Williams (podezřelý), Eloy Casados (Rico), Graham Beckel (Peltz), William Utay (Sapin), Joe McChesney (Lefty), Master P (maniak), Faleolo Alailima (vyhazovač v Lucky 7), Eddie Mui (barman v Lucky 7), Kaila Yu (tanečnice v Lucky 7), Wayne King Sr. (pan Lewis), Cheryl Reeves (zdravotní sestra), Peter Weireter (seržant SWAT), Keith MacKechnie (vyslýchající důstojník), Jamison Jones (Frank), Victor Prince II (policista), David Doty (soudce Russo), Ted Marcoux (J. R.), John Fadule (strážník), Darrell Foster (seržant Jakes), Heather Hutchinsová (stenografka), Gregg Marc Miller (strážník Charlie), Nigel Gibbs (pastor Dennis), Carmen Twillie (zpěvačka v kostelním sboru), Dorian Holley (zpěvačka v kostelním sboru), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný