Vapet – Ďáblova ruka

Vapet v pondělí 21. listopadu 2011 nabízí novou komedii Ďáblova ruka za 99,- Kč. Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.

Charismatický otec Dan Day si svým kouzlem podmanil celé město. Je na vrcholu a každý ho zbožňuje. Jenže osud s ním má jiné plány. Když po vystoupení příjme pozvání na skleničku od svého kontroverzního odpůrce a zapřísáhlého ateisty Blaylocka, stane se něco, co nikdo nečekal. Dan vezme do ruky pistoli a nešťastnou náhodou trefí Blaylocka přímo do hlavy. Snaží se zahladit stopy a z místa činu se jednoduše vypaří. Jenže v místnosti v té nešťastné chvíli byli tři. Co když napravený feťák Carl, který byl na schůzce s ním, promluví? Jistější bude, když se Carla nenápadně zbaví….

 

Na imdb.com 64 procent, na csfd.cz ještě nevzali aktuální vydání na vědomí, v tuto chvíli chybí český název, hodnocení, komentáře, ba i odkaz na imdb.com: Zajímavý příběh, skvělé obsazení (Brosnan jako egoistický charismatický prorok, uctívaný kongregací a plánující evangelické samostatné město na kopci, je „boží"), zábavně temná komedie s podivně předčasným koncem, nepříliš vhodná pro ortodoxní stoupence víry.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 92 minut

Původní název: Salvation Boulevard

Světová premiéra: 24. ledna 2011 – USA (Sundance Film Festival)

Režie: George Ratliff

Námět: Larry Beinhart (román)

Scénář: Douglas „Doug" Max Stone, George Ratliff

Produkce: Michael Bassick, James Belfer, Gordon Bijelonic, Tom Conigliaro, Cynthia Coury, Don Fox, Jerry Fruchtman, Peter Fruchtman, Gary Hamilton, Neil Katz, Scarlett Lacey, Eric Nyari, Peter Pastorelli, Celine Rattray, Ben Ringle, Rene Rofe, Sari Rubin, Andy Sawyer, Cathy Schulman, Mike Shevell, Nick Simunek, Victor Syrmis, Datari Turner, Bob Weissman

Hudba: George S. Clinton

Kamera: Tim Orr

Střih: Michael LaHaie

Kostýmy: Lynn Falconer

Společnost: Mandalay Vision / 10th Hole Productions / Cineric / DRO Entertainment / Mandalay Independent Pictures

Natáčeno: Ann Arbor, Michigan, USA / Dearborn, Michigan, USA / Michigan, USA / Trenton, Michigan, USA

Hrají: Jennifer Connelly (Gwen Vanderveerová), Marisa Tomei (Honey Fosterová), Pierce Brosnan (Dan Day), Isabelle Fuhrman (Angie Vanderveerová), Ciarán Hinds (Joe Hunt), Ed Harris (Dr. Paul Blaylock), Greg Kinnear (Carl Vanderveer), Howard Hesseman (Billy), Jim Gaffigan (Jerry Hobson), Yul Vazquez (Jorge Guzman De Vaca), Ele Bardha (strážník Jensen), Nancy Doetsch (rodič), Mary Callaghan Lynch (Bedelia Hobsonová), Christine Kelly (Tabitha), Pamela Shaw (Lindsay Mollová), John Hawkinson (strážník Smith), Randy Ryan (Duane), Cindy Chu (Alisa), Ron Causey (příznivec Nového tisíciletí), Chameria Law (návštěvnice kostela), Josh Carrizales (Jorgeho stráž), Shana Schultz (zdravotní sestra), John P. Chittick (patron církve), Steven Hauptman (patron kostela), Larry C. Fenn (otec Figure), Matt Philliben (záchranář), Debra Port (Victoria Dayová), Zach Stewart (návštěvník kostela), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: české

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: