North Video – Sněhurka

Ehm, ehm. Sněhurka je dozajista slavná pohádka, obzvláště ta animovaná od mistrů tohoto oboru, kterou (nejspíš čistě náhodou) připomíná i obálka chystaného DVD. Stačí se ale podívat pozorněji, popřípadě otočit obal na druhou stranu, aby bylo jasno, že North Video hodlá v sobotu 25. listopadu 2011 vydat DVD Sněhurka zcela jiné provenience. Za 69,- Kč se bude prodávat verze italské televize Mondo.

A ty, kteří mají krátkou paměť jako já, nakonec čeká objev, že tato verze vyšla v exkluzivní české DVD premiéře v roce 2008 v DVD edici (díky, animsvete.cz a Pavle M.)

Nejslavnější pohádkový příběh na motivy bajky bratří Grimmů tentokrát v animované verzi.

Krásná Sněhurka žije se svým otcem, králem Conradem, spokojeným životem až do chvíle, kdy se vladař rozhodne znovu oženit. Jeho ženou se totiž stane zlá a vypočítavá lady Chrystel. Sněhurka má najednou s macechou těžký život. Objeví se ale princ Richard, který do jejího života vnese lásku a porozumění. Musí však záhy odjet na dlouhou cestu. Jakmile se tak stane, zlá macecha horlivě usiluje o život Sněhurky, ta má však velké-malé pomocníky. Sedm úžasných, pracovitých, roztomilých, ale především odvážných trpaslíků, kteří ji chrání a pomáhají jí za všech okolností.

Ať jsem hledal, jak hledal, vydavatelem udaný originální název Snow White (The King of the Forest) byl slepou cestou. Ostatně, jak může být Sněhurka „king“? První úspěch byl objev televizního seriálu The Legend of Snow White, na DVD je zřejmě sestřih z 52 epizod. Nakonec správná cesta vedla, jak již výše zmíněno, přes spolehlivý animsvet.cz a kolegu Pavla M. – ovšem ani tak není jednoduché najít o seriálu nějaké podrobnosti… Tudíž žádná procenta, žádné hodnocení.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Pohádka

Země původu: Itálie / Japonsko

Rok vzniku: 2000

Délka: 80 minut

Původní název: La Legende De Blanche Neige / 白雪姫の伝説 – Shirayuki Hime no Densetsu

Světová premiéra: TV seriál se začal vysílat 4. listopadu 1994 – Francie

Režie: Kunio Okajima

Námět: Jacob Grimm, Wilhelm Grimm

Scénář: Giorgia Paugam, Paolo Dessy, Shigeru Yanagawa, Masaaki Sakurai, Tsunehisa Arakawa

Produkce: ÔKura Hirotoshi

Hudba: Village Production London

Výtvarník: Giorgia Paugam

Animace: Masami Suda

Společnost: Mondo TV / Tatsunoko Production / NHK Enterprises / Interfilm

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: