Vratné lahve

Vypijete pivo a zbydou vám Vratné lahve. A to nejen ty skleněné, ale i na DVD. To je filozofie reklamní akce kterou zahajuje od pátku 13. června 2008 řetězec Penny Market. DVD najdete v balíku s 20 půllitry Kozla jako dárek. Cena pivního multipacku je 199,– Kč. Akce trvá do neděle 15.6.2008. Takže pokud u vás Penny je, máte možnost.

Film režiséra Jana Svěráka Vratné láhve, uvedený v mezinárodní premiéře v soutěži 42. MFF Karlovy Vary 2007, kde získal Cenu diváků a Zvláštní uznání mezinárodní poroty za scénář, pokračuje v úspěšné dráze. Na slavnostním vyhlášení národních cen České filmové a televizní akademie, které se uskutečnilo 1.března 2008, proměnil svých 9 nominací ve dvě prestižní ocenění: Českého lva za scénář převzal Zdeňek Svěrák a za režii si Českého lva odnesl Jan Svěrák. Jako producent filmu se mohl Jan Svěrák radovat i z toho, že Vratné láhve se staly nejnavštěvovanějším českým filmem roku: k dnešnímu dni jej vidělo v kinech 1 255 000 diváků.

Země původu: Česká republika
Rok vzniku: 2007
Žánr: komedie

Režie: Jan Svěrák
Hrají: Zdeněk Svěrák, Daniela Kolářová, Tatiana Vilhelmová, Jiří Macháček, Pavel Landovský, Jan Budař, Nela Boudová, Miroslav Táborský, Věra Tichánková, Jana Plodková, Martin Pechlát, Božidara Turzonovová, Jan Vlasák, Alena Vránová, Ondřej Vetchý, Eva Leinweberová, Ladislav Smoljak, Bořivoj Penc, Jaroslav Weigel, Jan Hraběta, Petr Brukner, Jan Kašpar, Pavel Vondruška, Danica Jurčová, Jiří Bábek, Filip Renč, Sára Voříšková, Kristina Kloubková, Lucie Pernetová