Film a video – prosinec 2011

Tentokrát tradičně v pátek na konci měsíce, tedy 25. listopadu 2011, je v prodeji další číslo novin Film a video – prosinec 2011 naposledy za 5,90 Kč.

V editorialu je totiž hned na úvod inzerováno zdražení od ledna na takřka dvojnásobek (9,90). V každém čísle ale bude 100 Kč filmových, které bude možno uplatnit při nákupu titulů FEXu. Inu, nechci slevu zadarmo!

Stran je jak jinak než 28, seznam vydavatelských společností, které mají svoje loga na titulní straně, stále beze změn.

Novinky v kinech, premiéry na BD a DVD (Aerofilms, Artcam, AČFK, Bionaut, Bontonfilm, EEAP, Falcon, Forum Film Czech, H.C.E., FEX, Magic Box, Warner Bros). Novinky DVD edice a Blu-Ray edice, o nichž jsme informovali s předstihem, zmiňují „novinky" opět ve stylu kolekce 3 DVD Ohnivé ženy či BR, které vyšly v srpnu. Užitečný přehled včetně náhledů obalů od Bontonfilmu a FEXu. To hlavní je jako vždy abecední a kalendářní rejstřík, i když se mu dá věřit občas hodně málo.

Zbylý obsah variuje tradice. Velký článek o Jaroslavu Marvanovi, další čtivý a zajímavý materiál od Vlastimila Vondrušky o prosincových svátcích, „nenápadná" reklama na chystané filmy komických dvojic Pelikán má alibi (Plachta a Neumann) či Právě začínáme (Marvan a Plachta), pokračuje i seriál o filmovém studiu Disney – Pixar, seriál o slavných filmových vilách se zabývá letním domem Milči Mayerové v Nespekách, článek o pravdě na pozadí oblíbené komedie Kulový blesk, místo módy o prvorepublikových vánočních dárcích, další popis procesu výroby DVD (authoring a premastering), sem tam reklama a 4 stránky o super nabídce Vánoční nabídky ležáků FEXu. A na závěr kromě obvyklé křížovky a kvízu poslední kupon velké vánoční soutěže.

Seznamy inzerovaných titulů postupně zapracujeme do měsíčních přehledů.