Filmexport Home Video – Tři muži ve sněhu

Filmexport Home Video ve středu 7. listopadu 2011 přichází s filmem Tři muži ve sněhu za 99,- Kč. Komedie s Hugo Haasem a Jaroslavem Marvanem o záměně dvou hostů v rekreačním středisku.

Mladý doktor Hájek už dlouho bezúspěšně hledá zaměstnání. Rád by dostal práci u továrníka Bárty, ale neuspěje. V přijímací kanceláři se seznámí s dívkou, která se mu velmi líbí. Hájek se domnívá, že dívka také hledá místo, ale je to ve skutečnosti Bártova dcera Věra. Štěstí se na něj však přece jen usměje – vyhraje soutěž o nejlepší reklamní slogan, kterou Bárta vypsal. Cenou je pobyt v luxusním horském hotelu v Krkonoších.

Do stejného zimního střediska odjíždí i Bárta, ale použije falešné jméno a vydává se za chudáka. Věra, která má o otce strach, informuje o jeho úmyslu ředitele hotelu. Jenže jako první z výherců přijede Hájek a ředitel v domnění, že je to milionář Bárta, ho ubytuje v přepychovém apartmá. Nemajetný mladík si užívá přímo královských poct a když přijede pravý Bárta, nastěhují ho do komory bez topení.

Pod falešným jménem se Bárta spřátelí s Hájkem a slíbí mu, že mu najde místo. Věra přijede za otcem, setká se s Hájkem a brzy se do sebe zamilují. Když Hájkovi přijde dopis, že dostal místo u továrníka Bárty, jede Věře koupit dárek. Mezitím ředitel hotelu Bártu vyhodí a Věra odjede s ním. Doma předá matka Hájkovi pozvání k Bártovi na večeři. Hájek se tam setká se svým přítelem z hor a překvapen zjistí, že je to továrník Bárta a že milovaná Věra je jeho dcerou…

Na csfd.cz 73 procent: Báječný film se zábavným výkonem tří hlavních postav.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1936

Délka: 100 minut

Kinopremiéra v ČR: 26. června 1936

Režie: Vladimír Slavínský

Námět: Erich Kästner (román Tři muži ve sněhu)

Scénář: Vladimír Slavínský, Otakar Vávra

Produkce: Josef Stein

Hudba: Josef Dobeš

Kamera: Jan Roth

Střih: Jiří Slavíček, Antonín Zelenka

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Štěpán Kopecký

Společnost: Metropolitan

Hrají: Hugo Haas (továrník rada Eduard Bárta), Jindřich Plachta (komorník u Bárty Jan Náprstek), Vladimír Borský (dr. Jaroslav Hájek), Věra Ferbasová (Věra, Bártova dcera), Zdeňka Baldová (hospodyně u Bárty Julie Hubáčková), Ella Nollová (Hájkova matka), František Paul (ředitel hotelu), Theodor Pištěk (vrátný v „Imperialu“), Vlasta Hrubá (Helena Kašparová), Míla Reymonová (Severová), Jaroslav Marvan (ředitel Bártových závodů), Vladimír Štros (prokurista u Bárty), Antonín Soukup (podomek v „Imperialu“), Karel Postranecký (vrchní v „Imperialu“), Fanča Foltová (host v „Imperialu“), Robert Ford (host v „Imperialu“), Jiří Hron (host v „Imperialu“), František Černý (tlustý host v „Imperialu“), František Malý (host v „Imperialu“), Wanda Vodičková (host v „Imperialu“), Jaroslav Hladík (host v „Imperialu“), Alfred Baštýř (host v „Imperialu“), Antonín Vaverka (vrátný Bártových závodů), Jan W. Speerger (kníratý uchazeč o místo), Ela Pochmanová (komorná u Bárty), Melody Boys (orchestr), R. A. Dvorský (dirigent), Julius Baťha

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný