North Video – Střet impérií: Bitva o Asii

Komu nestačí film o legendě, která stvořila styl „opilá pěst“, měl mít možnost u konkurenčního North Videa v pátek 9. prosince 2011 pořídit ještě akčnější bojovku Střet impérií: Bitva o Asii také za 199,- Kč. Když východ a západ válčí, legenda začíná… Osobně potvrdit nemohu, ale podle distribučních zdrojů se DVD dostalo na pulty v sobotu 10. prosince 2011.

Velkolepý historický film s nadčasovými bojovými scénami a úchvatnou scenerií vám učaruje.

Římský princ Marcus Carpenius je nucen vydat se na dlouhou cestu na malajský poloostrov, kde se má proti své vůli oženit s čínskou princeznou Meng Li Hua. Jeho flotilu však zasáhne zdrcující bouře, a uvázne tak v Indii. Princ nechce čekat, až dorazí další lodě z Říma, a rozhodne se za pomoci místního mořeplavce pokračovat dál. Čirou náhodou narazí na záhadného cizince jménem Merong Mahawangsa, údajného potomka Alexandra Velikého, se kterým se nakonec vydá na cestu.

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Když se po dlouhém putování konečně setká se svou vyvolenou, netuší, že opravdové problémy je teprve čekají. Ještě tu noc je totiž přepadne pirátský kmen Garuda, který většinu z nich pobije a unese princeznu do své pevnosti…

Na imdb.com 40, na csfd.cz 52: Nadějně vypadající film tvořený ve stylu západních produkcí s poněkud zmatenou režií je sice lepší než jiné malajské filmy, ale stejně za moc nestojí. Trikové scény bohužel nedopadly nejlépe, i když jde o nejdražší malajský film, na svou konkurenci prostě nemá. Volně inspirováno eposem ze 16. století o Merongu Mahawangsovi, sjednotiteli a prvním vládci Langkasuky. Kde ale jinde uvidíte římské legie bojovat bok po boku s čínským vojskem proti malajským pirátům.

Zadní strana

Žánr: Akční / Dobrodružný

Země původu: Malajsie

Rok vzniku: 2011

Délka: 110 minut

Původní název: The Malay Chronicles: Bloodlines / Hikayat Merong Mahawangsa

Světová premiéra: 10. března 2011 – Malajsie

Režie: Yusry Kru Abdul Halim

Scénář: Amir Hafizi, Yusry Kru Abdul Halim

Produkce: Hairul Salleh Askor, Norman Abd Halim, Edry Abdul Halim, Johan Lucas, Amaludin Syukri

Hudba: Edry Abdul Halim

Kamera: Mat Nor Kassim, Chau Kim Ming

Střih: Faizal Bakhtiar, Wan Mohd Hafiz Husain

Kostýmy: Rosada Abdul Hamid

Make-up: Mas Hashim

Společnost: KRU Studios

Natáčeno: Malajsie

Hrají: Stephen Rahman Hughes (Merong Mahawangsa, malajský hrdina), Gavin Stenhouse (Marcus Carpenius, princ římského impéria), Jing Lusi ( Meng Li Hua, čínská princezna z dynastie Han), Craig Fong (čínský admirál Liu Yun), Erik Karl Henrik Norman (římský admirál Lycius), Deborah Henry (Yasodharā, manželka prince Siddhārthy Gautamy), Wan Hanafi Su (Taji, vůdce pirátů z Gerudy), Dato‘ Haji Rahim Razali (Kesum, malajský léčitel), Khir Rahman (Kamawas, Tajiho učedník), Ummi Nazeera (Embok, Merongova láska), Nell Ng (Ying Ying, přítelkyně princezny Meng Li Huy), Jehan Miskin (Embi, malajský bojovník), Umie Aidaová (Lang, Merongova matka), Keith Chong (čínský císař), Hafizuddin Fadzil (sultán Mudzafar Shah / Phra Ong Mahawangsa), Umi Aida, Kuswadinata (Phra Ong), Mano Maniam, Ravi Sunderlingam (Sunder, Goanský bojovník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky (+malajsky a čínsky), česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: