Bontonfilm – Nějak se to komplikuje

Kromě nejrůznějších komiksových adaptací Bontonfilm v neděli 11. listopadu 2011 nabídne premiérově také za 99,- Kč romantickou komedii Nějak se to komplikuje. Rozvedená… s řadou výhod.

Dvojnásobná držitelka Ceny Akademie Meryl Streep, Steve Martin a Alec Baldwin vévodí hvězdnému obsazení tohoto vtipného pohledu na manželství, rozvod a vše mezi tím. Jane Adler provozuje prosperující pekařství, těší se z nového přítele, konečně uzavřeného rozvodu a zdánlivě má vše vyřešené… dokud se její exmanžel Jake nerozhodne získat ji zpět za každou cenu. Komedie "Nějak se to komplikuje" od scenáristky a režisérky Nancy Meyers potěší vaše srdce a smíchy vás nenechá dýchat!

 

Představte si, že se rozvedete, po deseti letech si uvědomíte, že jste definitivně odstřihli bývalého partnera, pak ho zničehonic potkáte a bác ho… Najednou pochopíte, že stará láska nerezaví, a také zjistíte, že se to nějak komplikuje.

Vítejte v romantické komedii Nancy Meyers, režisérky, jejíž příběhy pocházejí až na výjimky ze skutečného života, ač je to k nevíře. "Psaní scénářů je pro mě jistou terapií, a proto do nich promítám tolik vlastních zážitků a zkušeností, i když v tomto případě musím přiznat, že jsem poměr s bývalým manželem nezkusila," říká Meyers.

 

V tom se od své hrdinky dost liší. Jane Adler má tři dospělé děti, prosperující restauraci a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, jemuž už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s výrazně mladší šťabajznou, kterou si vzal, sotva uschlo razítko na rozvodových formulářích. Šťastná to žena, bylo by možné říct, kdyby se u příležitosti synovy promoce ve společnosti exmanžela nezdržela víc, než by se slušelo.

 

Co začalo jako nevinná večeře, pokračovalo několika litry vína, prokládanými vzpomínkami na to hezké z jejich společného soužití. Finále je asi zbytečné popisovat, ale bylo to hodně bouřlivé. Když Jane dospěla do stavu střízlivosti, uvědomila si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s níž ji podváděl, když ještě nebyl ex. Nějak se to komplikuje? Připravte se na to, že to bude ještě složitější, neboť ani Jane není úplně bez závazků, protože ji aktuálně uhání bytový architekt Adam, jenž měl původně navrhnout pouze její kuchyň. Jeho aktuální návrhy jsou mnohem odvážnější, ačkoliv si čím dál víc uvědomuje, že se asi ocitl uvnitř velmi bizarního milostného trojúhelníku.

 

Už od prvních řádek scénáře si Nancy Meyers vysnila, že hlavní roli bude hrát Meryl Streep. „Když jsem si představila, jak by se ona zachovala v těch šílených situacích, pomáhalo mi to příběh posouvat dál. Byla mou velkou inspirací. Když souhlasila s tím, že tu roli vezme, spadl mi kámen ze srdce," přiznává režisérka, která prý neměla žádný záložní plán. Otázkou je, zda tak úspěšný tvůrce, který stvořil komediální hity jako Po čem ženy touží, Prázdniny a Lepší pozdě nežli později, nějaký záložní plán vůbec potřebuje, protože: Kdo by nechtěl hrát v „romantické komedii roku"?

Na imdb.com 66, na csfd.cz 67 procent. Příjemná oddychová záležitost hlavně kvůli hercům.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 106 minut

Původní název: It’s Complicated

Světová premiéra: 10. prosince 2009 – USA, Westwood

Kinopremiéra v ČR: 21. ledna 2010

Režie: Nancy Meyers

Scénář: Nancy Meyers

Produkce: Suzanne McNeill Farwell, Ilona Herzberg, Nancy Meyers, Scott Rudin

Hudba: Heitor Pereira, Hans Zimmer

Kamera: John Toll

Střih: Joe Hutshing, David Moritz

Kostýmy: Sonia Grande

Společnost: Universal Pictures / Relativity Media / Waverly Films / Scott Rudin Productions / Dentsu Inc.

Natáčeno: 714 West Potrero Road, Hidden Valley, Westlake Village, Kalifornie, USA / Broadway Stages, Brooklyn, New York City, New York, USA / Brooklyn, New York City, New York, USA / Chelsea, Manhattan, New York City, New York, USA / De La Guerra Plaza, Santa Barbara, Kalifornie, USA / Hastings-on-Hudson, New York, USA / Jamaica, Queens, New York City, New York, USA / Prospect Park, Brooklyn, New York City, New York, USA / Santa Barbara Court House, Santa Barbara, Kalifornie, USA / Santa Barbara, Kalifornie, USA / St. John’s University, Queens, New York City, New York, USA / Westlake Village, Kalifornie, USA

Hrají: Meryl Streep (Jane), Steve Martin (Adam), Alec Baldwin (Jake), John Krasinski (Harley), Lake Bell (Agness), Mary Kay Place (Joanne), Rita Wilson (Trisha), Alexandra Wentworth (Diane), Hunter Parrish (Luke), Zoe Kazan (Gabby), Caitlin Fitzgerald (Lauren), Emjay Anthony (Pedro), Nora Dunn (Sally), Bruce Altman (Ted), Robert Curtis-Brown (Peter), James Patrick Stuart (Dr. Moss), Peter Mackenzie (Dr. Allen), Pat Finn (hotelový doktor), Sean Hamrin (Oliver), Valente Rodriguez (Reynaldo), Emily Kinney (servírka), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, řecky, hebrejsky, polsky, slovinsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: Z natáčení filmu: Nějak se to komplikuje; Komentář producentky / scenáristky / režisérky Nancy Meyers, výkonné producentky Suzanne Farwell, kameramana Johna Tolla, ASC a střihače Joea Hutshinga