Vapet – Komando zatracených

Z obálky zírá nepovedená kopie Ramba, která vůbec nenaznačuje, že by se mělo jednat o film o partyzánské válce v Jugoslávii za 2. světové války. Vapet v pondělí 12. prosince 2011 vydává film Komandi zatracených za 99,- Kč. Mise je splněna!

V Jugoslávii zuří válka. Nacisté pálí, vraždí a znásilňují. Místním partyzánům už docházejí síly, a proto jim na pomoc přichází speciální americká jednotka složená z těch nejlepších vojáků. Jednotka má za úkol v drsné horské oblasti zničit německé operační vedení ukryté hluboko v jeskyni. Cestou k tomuto cíli však musí ještě zlikvidovat maskovaný konvoj a vojenské letiště. Po urputných bojích zasadí okupantům smrtící úder.

Ani italské filmové servery neuvádějí alespoň jména hlavních postav, nelze se pak divit, že na imdb.com má film 45 procent úžasnými 30 hlasy. Na csfd.cz zatím žádné hlasování, natož komentář: Pět specializovaných žoldáků se motá po Jugoslávii, aby zasadilo smrtelný úder nacistům ničením vojenského transportu, převlečeného za nemocniční vlak, sabotáží letiště, ale hlavně likvidací velitelství ukrytého kdesi v jeskyních. Akční scény mají zcela jiné barvy a zrnitost, zřejmě jsou vystříhané z jiných filmů. Pokud venku hodně prší a opravdu nemáte co dělat, možná se na to podívejte.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Válečný

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1987

Délka: 85 minut

Původní název: Mercenari dell’apocalisse

Režie: Leandro Lucchetti aka John J. Dowson

Scénář: Leandro Lucchetti aka John J. Dowson

Produkce: Walter Brandi „Bigari", Alessandra Spagnuolo

Hudba: Stelvio Cipriani

Kamera: Kurt J. Serak

Střih: George Morley

Kostýmy: Elena De Cupis

Společnost: A. M. Trading International S.r.l.

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Vassili Karis, Bruno Bilotta, Maurice Poli, Marlee Foster, Thomas Rauser, Peter Hintz, Paul Muller, David Maunsell, Tino Castaldi, Vincenzo Failla, Brigitte Christensen, Marco Di Stefano, Francesco Madonna, Nubia Martini, Monica Micheli, George Sessax, Mauro Cremonini, Furio Bilotta, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: