Vapet vás baví – Drazí, zatracení přátelé

Vapet ve čtvrtek 15. prosince 2011 v bývalé ediční řadě Vás baví vydává (jak jinak) další italskou komedii Drazí, zatracení přátelé za 99,- Kč. Paolo Villaggio jako trenér týmu snů v senzační italské komedii!

Krátce po II. světové válce není v Itálii moc veselo… Jak umlčet věčně se ozývající prázdný žaludek, když není ani na chleba a v zemi zpustošené válkou je jídlo vzácností? Bývalý boxer Dieci řešil v srpnu 1944, kdy do Florencie vstoupila spojenecká vojska, stejný problém jako většina ostatních Italů, až dostal senzační nápad. Bude se živit boxem!

Opráší rukavice a do ringu se vrátí jako trenér vlastního týmu. Dá dohromady skupinu mladíků a založí kočovnou boxerskou společnost. Parta odvážlivců se v rozbitém nebrzdícím autobuse vydává na cestu za obživou.

Bohužel žádný z hochů není skutečným boxerem, a proto výsledky zápasů ať již s vesničany či s americkými vojáky jsou opravdu žalostné. Navíc mají hoši trenéra, který proslul neslavnými konci svých zápasů. Elán však týmu nechybí. Ke "sportovcům" se postupně přidává toulavý pes, černý americký voják, jenž dezertoval od své jednotky, holohlavá žena, která přišla o vlasy poté, co ji vesničané přistihli s Němcem, a Wilma, toužící se pomstít jednomu partyzánovi…

Tentokrát jde o komedii, která je známá i u nás, na imdb.com 68 procent, na mymovies.it 3,52 z 5, na csfd.cz tentokrát dokonce 70 procent: Vážný Villaggio není to pravé ořechové, přesto jde o slušnou černou komedii.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Drama

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1994

Délka: 110 minut

Původní název: Cari fottutissimi amici

Světová premiéra: 1. října 1992 – Itálie

Režie: Mario Monicelli

Námět: Rodolfo Angelico

Scénář: Leonardo Benvenuti, Suso Cecchi d’Amico, Piero De Bernardi, Mario Monicelli

Produkce: Mario Cecchi Gori, Vittorio Cecchi Gori, Luciano Luna, Daniele Passani

Hudba: Renzo Arbore, Alessandro Mannozzi

Kamera: Tonino Nardi

Střih: Ruggero Mastroianni

Kostýmy: Lina Nerli Taviani, Alexandra Toesca

Společnost: Penta Film / Officina Film

Natáčeno: Tuscany, Itálie

Hrají: Paolo Villaggio (Gineprio Parodi řečený Dieci), Massimo Ceccherini (Gino Martini), Vittorio Rap (Callicchero), Marco Graziani (Fortunato Calamai), Giuseppe Oppedisano (Taddei), Elijah Raynard Childs (Washington), Béatrice Macola („tuřínová bulva"), Antonella Ponziani (Wilma), Stefano Davanzati (Drago), Paolo Hendel (účetní Fortini), Novello Novelli (cikán), Eva Grimaldi (Topona), Sergio Pierattini (Poeta), Giovanni Pellegrino (Gambetta), Antonella Fattori (Dragova nevěsta), Giuliano Ghiselli (pěstitel hrušek), Roberta Pinzauti (Sorella Dieci), Gavino Bondioli (hodinář), Alessandro Paci (karabiniér), Vittorio Benedetti, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle wikipedie 1,66:1)

Bonus: