Amercom – Kosmos 27

Rok utekl jako voda a máme tady pro letošek poslední číslo časopisu s DVD z edice Kosmos z vydavatelství Amercom. Za tradičních a čím dál méně vídaných 69,- Kč je na stánku ke koupi číslo 27 s podtitulem Další Země: Najdeme v kosmu nový domov?

Jsme ve vesmíru sami, nebo někde existuje jiná planeta podobná Zemi? A co když je takových planet více? Podle současných vědeckých poznatků je to pravděpodobné. Některá z nich se dokonce může skrývat u našich nejbližších galaktických sousedů – v hvězdné soustavě Alfa Centauri.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Zatím bylo objeveno více než 500 exoplanet, většinu z nich ale představují plynní obři. Hledat ve vesmíru malé, skalnaté planety je totiž nesmírně obtížné, metody jejich odhalovaní se však stále zdokonalují. Jaká je pravděpodobnost, že až najdeme planetu podobnou Zemi, objevíme na ní i život?

Obálka časopisu 

Nu a zrovna před pár dny byl publikován „neoficiální" objev planety dokonce snad ještě menší než Země. Technika se vyvíjí rychle. Otázka je, jestli na té obývané planetě bude život přátelský či nikoliv… Časopis je tentokrát věnován téměř bezvýhradně lovu exoplanet.

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2009

Délka:  44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení zvuku a titulků