Filmexport Home Video – Tajemství kabaly – Filosofie židovského mysticismu

Po ruském dokumentu Filmexport Home Video zahajuje opět šňůru ze zdrojů History Channel, ve středu 11. ledna 2012 přichází na řadu DVD Tajemství kabaly – Filosofie židovského mysticismu za 99,- Kč.

Od Ezechiela přes knihy Stvoření a Zohar až do současnosti.

Dokument poskytuje základní informace o kabale, židovské mystice, jedné z nejtajemnějších mystických forem po staletí přitahující pozornost mnohých, kteří se snaží proniknout do přísně střežených tajemství a odhalit tak odpovědi na největší životní otázky. Studium starých textů, četba posvátných knih a tajemných rukopisů, techniky meditace, tradiční rituály a obřady, a především hluboká oddanost a vlastní čistota jsou cestou nabytí mocné duchovní síly. Ta může vyvolené dovést až k božskému prožitku, k porozumění božímu záměru, k pochopení boží moudrosti a smyslu lidského bytí.

 

Na imdb.com 62 procent třinácti hlasy. I tenhle program není problém shlédnout v původním znění celý na netu zadarmo. A jen pro zajímavost ze zahraničních materiálů: Tento dokument s největší pravděpodobností neuspokojí nikoho. Pro ty, kteří mají hlubší zájem a o věc se zajímají sami, jde o příliš krátkou snůšku zcela prázdných frází. Pro ty, kteří mají učení spojeno s celebritami typu Madonny či Britney Spears, je marné hovořit o víře v Boha. Dokument je tak daleko od pravdy, až je komický.

Obal zahraničního vydání 

A ještě jedna smutná zpráva:

Extras – The bonus material here is 46 minutes of deleted interview segments from the Kabbalah scholars interviewed for the main program. This is more substantial and interesting than the main program, so if you do happen to end up with a copy of this DVD, be sure to watch the bonus material (perhaps in preference over the main program).

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 49 minut

Původní název: Decoding the Past: Secrets of Kabbalah

Světová premiéra: 17. prosince 2006 – USA

Produkce: Jennifer Maiotti, Laura Alper, Jane Petrof

Výkonný producent: Jonathan Towers

Výkonný producent pro History Channel: Margaret G. Kim

Hudba: Steve Rashid

Kamera: Yoram Astrakhan, Oral Berat User

Střih: Jude Leak

Společnost: Towers Productions, Inc. for History Channel

Vypravěč: Michael Carroll

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný