Vapet – Vyjednávačka

Řada vydavatelů v lednu upadla do hlubokého útlumu a vydává velmi sporadicky. Vapet patří k těm, kteří drží alespoň částečně rytmus. Nicméně leckdy se jedná o tituly, o nichž sehnat nějaké informace je skutečně detektivní šaráda. V pondělí 16. ledna 2012 je ohlášen film Vyjednávačka za 99,- Kč. Ovšem pod anglickou transkripcí Negotiator se o něm opravdu těžko něco dozvíte (viz původní název).

Skupinka tří lupičů přepadne obrněný vůz a ukradne obrovskou sumu peněz. Podaří se jim ukrýt v nákupním centru, kde drží 50 rukojmích. Do nebezpečné operace můžou jít jen ti nejlepší, a proto je k případu povolána členka zvláštního oddílu Reiko Usagi.

Trailer

Trailer

 

Jenže když Reiko vstoupí dovnitř obchodního domu, aby mohla se zločinci vyjednávat, dojde k výbuchu. Nastane zmatek a jeden ze zločinců uprchne neznámo kam. Po nějakém čase, když se Reiko konečně chystá na zaslouženou dovolenou, narazí v letadle na známou tvář a znejistí… Její instinkt se nemýlil. Je to uprchlý zločinec, který se právě chystá unést letadlo plné lidí. Reiko pro záchranu cestujících nasadí vlastní život!

Obal japonského vydání 

Na imdb.com 59 procent pouhými 38 hlasy, na csfd.cz zatím pouze evidováno pod původním názvem, komentáře žádné. Podle některých zdrojů to vypadá, že se jedná o filmové pokračování televizní trilogie.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama

Země původu: Japonsko

Rok vzniku: 2010

Délka: 118 minut

Původní název:  交渉人 THE MOVIE〜タイムリミット高度10,000mの頭脳戦〜 / Kôshônin: The movie – Taimu rimitto kôdo 10,000 m no zunôsen

Světová premiéra: 11. února 2010 – Japonsko

Režie: Hidetomo Matsuda

Scénář: Toshio Terada

Produkce: Takashi Hirajô, Yoshikazu Iguchi, Yukiko Masukawa, Seiko Uchiyama, Megumi Ueda, Yoshiaki Yamada

Hudba: Jun Satô

Kamera: Satoshi Gokita

Střih: Shinji Kawamura

Společnost: Asahi Broadcasting / Hakuhodo DY Media Partners / Kinoshita Komuten / Kyodo Television / Nagoya Broadcasting Network / Oscar Promotion / Shogakukan / TV Asahi / Toei Company

Hrají: Ryoko Yonekura (Reiko Usaki), Toshio Kakei (Seiichiro Kizaki), Takashi Sasano (Kohei Sumida), Muga Tsukaji (Kenji Sakuraba), Ren Yagami (Ouji Shuto), Yû Shirota (Kyosuke Mariya), Megumi Yasu (Yumiko Mimura), Tantan Hayashi (Mio Usagi), Natsuko Nagaike (Aoi Sayama), Masatô Ibu (Mikio Kudo), Katsumi Takahashi (Kazuyoshi Katayama), Takanori Jinnai (Keigo Kirisawa), Noboru Takachi (Yoshiki Hasumi), Megumi Nakayama (Yumi Sugawara), Takashi Sorimachi (Shinya Nakagawa), Kento Hayashi (Yusuke Kimoto), Hiroki Narimiya (Shuji Sawaki), Toshirô Yanagiba (pilot Toshihiko Kano), Isao Hashizume (Shugoro Kurihara), Masahiko Tsugawa (exnovinář Keiichiro Midokan), Naoki Kawano, Shunsaku Kudo, Sosuke Nishiyama, Mantarô Koichi, Kazuhiko Kanayama, Sôsuke Takaoka, Ren Ohsugi, Mari Hoshino, Mayumi Ogawa, Ryûji Harada, Keiko Nishi, Mayumi Ono (Lisa Mizuno), Kazuyuki Aijima (Hidetaka Sakuma), Tôru Nakane, Kosuke Suzuki, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 japonsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: