Filmag zábava – Teroristické komando

Další digipack Filmag v ediční řadě Zábava bude v pátek 20. ledna 2012 za 99,- Kč film Teroristické komando. Osudy národů leží v rukou jednoho muže.

Rychlostí světla do pekel…

Bývalá hvězda amerického fotbalu BRIAN BOSWORTH, který se blýskl například v akčních filmech Kriminál, Tango a Cash nebo Studený jako kámen, se představuje coby neohrožený vůdce komanda bojujícího proti světovému terorismu.

Senátor Stuart Davis se během letu na Balkán náhodou dozví, že jeho soupeř v prezidentských volbách chce eskalovat občanskou válku a hned po přistání se ho zbavit. Naštěstí má v záloze své tajné teroristické komando, které vede neomylný kapitán Jack Tyree. Podaří se mu překazit zločinecký plán, při kterém mají zahynout stovky nevinných lidí?

 

Podle dostupných komentářů je česká verze obsahu totální blábol a bratia mají lepší variantu:

Americký kongresman Stuart Davis v predvolebnej kampani bojuje o prezidentské kreslo. Cestuje na Balkán a dúfa, že bude môcť prehovoriť s tamojšími politickými špičkami, aby zastavili občiansku vojnu, ktorá hrozí prerásť do celosvetového konfliktu. Na palube lietadla si prehráva disk, ktorý mu doručili krátko pred štartom. Na jeho prekvapenie nosič obsahuje dôkazný materiál, usvedčujúci jeho najväčšieho rivala v súboji o prezidentské kreslo, viceprezidenta Pikea, že zosnoval tajný plán na eskaláciu balkánskej vojny, aby americkí obchodníci mohli výhodne predávať svoje zbrane obom bojujúcim stranám. Netrvá dlho a Pike sa dozvie, že Davis pozná jeho tajomstvo, ktoré by mu okamžite zničilo kariéru. Rozhodne sa použiť všetku svoju moc a vplyv, aby Davisa zničil ešte vo vzduchu, pretože po pristátí by Davis zničil jeho. Davis nesmie z lietadla vystúpiť živý! Pike aktivuje svoje tajné teroristické komando a žiada svojich agentov, aby spôsobili haváriu letiaceho Concordu so senátorom Davisom všetkými prostriedkami. Je to však pravidelná civilná linka. Zločincom je jedno, či s Davisom zahynú aj stovky nevinných civilných pasažierov na palube. Netušia však, že jedným z nich je kapitán Jack Tyree, expert Air Force v boji proti terorizmu. Je to jediný muž, ktorý má predpoklady ochrániť senátora a lietadlo pred útokom Pikeových agentov, ktorí už prerušili komunikáciu Concordu s vežou a všetkými základňami. Piloti sú bezmocní. Podarí sa Jackovi šťastne pristáť? Je totiž paradoxné, že napriek excelentnému vojenskému výcviku a skúsenostiam doteraz ešte žiadne civilné lietadlo nepilotoval, o Concorde ani nehovoriac…

Hodnocení na imdb.com dosahuje závratných 26 procent, na csfd.cz 23: Poručáku Worfe, za co? Jediné, co se k tomuto patetickému blábolu dá zodpovědně říct: nekouknete se na to…

Akční scény tu předstírají ukradené scény z Top Gunu, záběry letadla jsou ukradeny z Concorde – Letiště 1979, automobilové honičky jsou vystříhané z různých starých filmů. Jak konstatuje jeden recenzent: Podle všech těch starých a ošklivých aut jsem si pomyslel "To vypadá jako záběry z nějakého filmu ze 70. let". S tím jsem vydržel jen do doby, než jsem zjistil, že jde o záběry z filmu Mechanik s Charlesem Bronsonem z roku 1972!

Zavolejte letušku, snad umí opravit vysílačku – to mluví za vše! Scénárista by si měl vyzkoušet při rychlosti mach 2 otevřít dveře letadla a mávat z nich bílou vlajkou, aspoň by byl pokoj.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 90 minut

Původní název: Mach 2

Režie: Fred Olen Ray

Scénář: Steve Latshaw

Produkce: Alan B. Bursteen, Diane Laney, Kimberly A. Ray, Robyn Stevens

Hudba: David Wurst, Eric Wurst

Kamera: Thomas L. Callaway

Střih: Randy Carter

Společnost: Little Lights Productions Inc. / Unified Film Organization

Hrají: Brian Bosworth (Jack Tyree), Shannon Whirry (Shannon Carpenterová), Michael Dorn (Rogers), Cliff Robertson (víceprezident Pike), Bruce Weitz (Phil Jefferson), Andrew Stevens (velitel Stevens), Robert Pine (kapitán Roman), David Hedison (Stuart Davis), Jennifer Hammon (Gina Kendallová), John Putch (Tim Mandell), Charles Cyphers (Harry Olson), Ron Chaney (kapitán Wallace), Sondra Currie (Courtney Davisová), Lance Guest (Keith Dorman), Don Mandigo (Landsdale), John Michael Morgan (Hall), Richard Partlow (Baker), Clark Reiner (Whitney), Jan Speck (Linda Carsonová), Amir Aboulela (Furth), Austin Stoker (Edwards), Ai Wan (Wendy Carsonová), Ladd York (poručík Fisher), Nikki Fritz (Jill), Tom Simmons (Ted), Jean-Paul Vignon (Andre), Peter Looney George (Curtis), Grant Cramer (agent Lyndon), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: