Magic Box – Invaze USA

Tak nevím – titul byl oznámen v prosincových novinkách i je inzerován na webu vydavatele pod názvem Invaze do U. S. A., pohled na obal ale říká něco jiného. V úterý 24. ledna 2012 měl MagicBox za 199,- Kč nabídnout dalšího Chucka Norrise ve filmu Invaze USA. Nikdo nevěřil, že se to může stát. Amerika připravená nebyla… On však ano! Na pulty nejspíš zatím nedorazilo.

Když Amerika čelila invazi poprvé ve své historii, záleželo právě na armádě jednoho muže Mattu Hunterovi, aby vedl válku proti odpůrcům svobody.

 

V okrajových ulicích, nákupních centrech i kostelech, tam všude explodují nálože. Když Hunter zahájí svůj konečný plán, bude vám při vrcholných scénách kaskadérů, kteří vzdorují smrti, tuhnout krev v žilách. Ubohá armáda teroristických žoldáků vedená sovětských agentem Rostovem zastihne Ameriku nepřipravenou a vytvoří zde válečnou zónu od pobřeží k pobřeží. Pouze jeden muž dokáže zastavit vzrůstající proud násilí – vysloužilý agent a expert na bojové umění Matt Hunter. Vede armádu Spojených států do partyzánské války na jejich vlastním území. Hunter nechce přestat, dokud nepadne poslední nepřátelská bazuka. Od první do poslední exploze, je film Invaze USA strhující a poutavý film, který si nesmíte nechat ujít.

Jiné zdroje mají mírně odlišný popis:

Armáda teroristů vedená ruským agentem Rostovem se vylodí na Floridě a v náklaďácích se transportuje do všech větších amerických měst, kde zahájí sérii podvratných sabotáží a masakrů civilního obyvatelstva. Matt Hunter, bývalý tajný agent toho času na penzi na své chatě ve floridských bažinách, se musí vrátit do akce, aby Rostova, kterého už jednou téměř zabil, a jeho muže eliminoval.

 

Klasické reaganovské akční béčko 80. let z produkce společnosti CANNON legendárních izraelských producentů Menahema Golana a Yorama Globuse. V hlavní roli jedna z největších dobových akčních hvězd CANNONU Chuck Norris (trilogie MISSING IN ACTION, DELTA FORCE I. a II.), za kamerou béčkový řemeslník Joseph Zito (MISSING IN ACTION, RUDÝ ŠKORPION).  

Nebo také:

Neohrozený Chuck Norris bojuje proti stovkám teroristov. Terorista Rostov plánuje rozpútať v USA peklo. Najprv sa však chce zbaviť svojho nepriateľa Matta Huntera. Bývalý agent CIA žije teraz na Floride a kedysi mal v rukách Rostovov život, ale nedokázal ho zabiť. Odvtedy Rostov trpí nočnými morami, v ktorých ho Matt zabíja. Rostov nájde Huntera, ale minie. Hunter, ktorý sám seba obviňuje, že nevyužil šancu vtedy, keď mal, sa rozhodne Rostova dostať. Je však sám proti stovkám Rostovových mužov, ktorí pátrajú v celej krajine, aby bývalého agenta našli. Podarí sa Hunterovi tentoraz splniť dávnu úlohu?  

Na imdb.com 47 procent, na rottentomatoes.com 27, na csfd.cz 39. Podle wikipedie už v době vzniku velmi kritizované stereotypní reaganovské studenoválečné béčko: Teroristé likvidují rodiny u svátečních večeří, vrhají bomby do kostelů, vyhazují do vzduchu autobusy plné školáků a Chuck střílí a střílí a za celý film řekne sotva deset vět. V roce 1986 vznikl "nesouvisející" sequel Avenging Force, kde roli Matta Huntera převzal Michael Dudikoff.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1985

Délka: 104 minut

Původní název: Invasion U. S. A.

Světová premiéra: 27. září 198 – USA

Režie: Joseph Zito

Scénář: James Bruner, Chuck Norris, Aaron Norris

Produkce: Yoram Globus, Menahem Golan

Hudba: Jay Chattaway

Kamera: Joao Fernandes

Střih: Daniel Loewenthal, Scott Vickrey

Kostýmy: Fred Long

Společnost: Cannon Films

Natáčeno: Atlanta, Georgia, USA / Avondale Mall – Columbia and Memorial Drives, Avondale Estates, Georgia, USA / College Park, Georgia, USA / Fort Lauderdale, Florida, USA / Fort Pierce, Florida, USA / Kendall, Florida, USA / Miami, Florida, USA

Hrají: Chuck Norris (Matt Hunter), Richard Lynch (Mikhail Rostov / Michael Hames), Melissa Prophet (McGuireová), Alexander Zale (Nikko), Alex Colon (Tomas), Eddie Jones (Cassidy), Jon DeVries (Johnston), James O’Sullivan (Harper), Billy Drago (Mickey), Jaime Sánchez (Castillo), Dehl Berti (John Eagle), Stephen Markle (Flynn), Shane McCamey (Kurt), Martin Shakar (Adams), James Pax (Koyo), Nate Esformes (terorista), Tony Bolano (terorista), Nick Ramus (Clark Little Hawk), Bernie McInerney (detektiv Tom Green), Lorraine Morin (Maria), Marilyn Romero (Mariina přítelkyně), Anthony Marciona (Carlos), Michael Carmine (Tonio), Mario Ernesto Sánchez (Victor), Amanda Graham (Cindy), Sheryl Brown (dívka v autě), Teresa Maria Rojas (Angela), Dan Albright (gentleman), Megan Blake (přítelkyně), Jason Ehrlich (spratek v obchodě), Charles Kahlenberg (ochranka v obchodě), Randy Parks (policista), Katherine Ann Payne (Katherine Martin), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný