Filmexport Home Video – Konečně sami

Filmexport Home Video ve středu 8. února 2012 plánuje další pamětnickou komedii Konečně sami za 99,- Kč. Trampoty mladého manželského páru s přepečlivou maminkou a tchyní.

Obvykle to svatbou končí, tentokrát začíná.

Mladý lékař Petr Dvořák si bere sympatickou Martu Hábovou. Jejich svatební cestu do Benátek však nečekaně zkomplikuje Martina ovdovělá matka, bohatá, laskavá, ale velmi roztržitá dáma. Na hranicích jsou však vysazeni z vlaku, protože nepřihlásili k proclení věci, které jim tajně přibalila na cestu.

Po příjezdu do Benátek jsou novomanželé na výzvu z Prahy zatčeni pro krádež a stráví noc za mřížemi, protože tchyně tajně přibalené věci ve své roztržitosti nahlásí jako ukradené, poté co ve svém domě přistihla dvojici lupičů.

Není divu, že se mladé manželství otřese v základech. Když za nimi přijede paní Hábová, je k ní zeť právem nevrlý a po hádce s Martou odjíždí do Prahy.

Poslední ranou je nešikovný pokus paní Hábové usmířit manžely dobře míněnou lží. Namluví totiž Petrovi, že je Marta těhotná a netuší, že spolu novomanželé ve víru zmatků, nedorozumění a omylů, které sama vyvolala, nezůstali od svatby ani chvíli o samotě.

Rozvrat je dovršen rozvodem. Když se po čase dozví matka od Marty, že ke svatební noci nedošlo, pochopí, co způsobila. Pozve Petra na hory, kam odjela s Martou. Jsou podle církve stále manželé a druhý den na mši dokazují shodná čísla pokoje napsaná podomkem na podrážkách jejich bot, že tuto noc byli konečně spolu sami…

Na csfd.cz 63 procent: Vkusné dialogy v podání oblíbených herců v další apolitické válečné komedii.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1940

Délka: 82 minut

Kinopremiéra v ČR: 5. července 1940

Režie: Miroslav Cikán

Námět: Jaroslav Mottl, Miroslav Cikán

Scénář: Jaroslav Mottl, Miroslav Cikán

Produkce: Karel Feix, Karel Šilhánek

Hudba: Jára Beneš

Kamera: Josef Střecha

Asistent kamery: Jaromír Holpuch

Střih: Marie Bourová

Zvuk: Emanuel Formánek

Architekt: Jan Zázvorka

Výtvarník: Prokop Pěkný

Společnost: Nationalfilm

Hrají: Růžena Nasková (Marta Hábová), Nataša Gollová (Marta Dvořáková, dcera paní Hábové), Miroslav Homola (MUDr. Petr Dvořák), Jaroslav Marvan (advokát JUDr. Karel Lehovec), Jindřich Plachta (zloděj Vinca Máček), Stanislav Neumann (zloděj Ferda Kalabis), Theodor Pištěk (policejní komisař), Marie Norrová (služka u Hábů Emilka), Vlasta Hrubá (Zdeňka, dáma se ztracenou kabelkou), František Filipovský (MUDr. Havránek, Dvořákův kolega), Dano Živojnovič (ředitel hotelu v Benátkách), Marie Blažková (hospodyně u Dvořáka paní Žáková), Bolek Prchal (vrátný na nádraží), Václav Mlčkovský (primář MUDr. Karel Svoboda), Josef Zezulka (průvodčí spacích vozů), Vladimír Štros (detektiv), Ladislav Janeček (četník na hranicích), Emanuel Hříbal (celník), Jindřich Fiala (nádražní nosič), Karel Máj (zpívající hotelový podomek), Jaroslav Orlický (recepční v hotelu), Jiří Hron (host na svatbě)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný