Zuzana Lapčíková Kvintet a novinkové album Rozchody-návraty..

O novém albu nevšední muzikantky Zuzany Lapčíkové jsme již tiskovou zprávu společnosti Supraphon před časem zveřejnili, nyní je tu pár slov o živém provedení této nahrávky.

Skladby z novinkového alba Rozchody-návraty představuje Zuzana Lapčíková Kvintet aktuálně ve středu 11. ledna na koncertě v pražském Paláci Akropolis a 15. ledna v Besedním domě v Brně…

Za zhruba tři roky své existence soubor Zuzana Lapčíková Kvintet s úspěchem představil svůj osobitý crossover lidové muziky a jazzu nejen tuzemskému publiku, ale i publiku v Berlíně, Drážďanech nebo i v Santiagu de Compostella. Ambicióznímu kvintetu vydal Supraphon ke konci loňského roku novinkové album pod názvem Rozchody – návraty. Leitmotivem skladeb na této nahrávce je láska, láska v mnoha odstínech, láska, ke které patří loučení, rozchody – a návraty. „S Kvintetem jsme měli velkou touhu natočit skladby, se kterými koncertujeme, náš stávající repertoár, který je teď doslova nabitý energií. Z pětice skvělých muzikantů vyzařuje svobodný prostor pro každého i obdivuhodná souhra ve všech detailech…“ dodává na adresu nového CD Zuzana Lapčíková.

 

S repertoárem novinkového alba se Zuzana Lapčíková Kvintet představí již tuto středu 11. ledna ve velkém sále pražského Paláce Akropolis a 15. ledna v Besedním domě v Brně. Zuzany Lapčíkové se k této příležitosti ptáme:

Na koncertě 11. ledna v Paláci Akropolis zazní repertoár z vaší nové desky; co dalšího?

Skutečně tu budeme hrát především písně z nového alba. Možná k tomu ještě oprášíme i nějaký ten repertoár vánoční. Nikoliv ale v souvislosti s vánoční dobou, nýbrž s tím, že naše vánoční album obsahuje několik obecně duchovních, a tudíž nadčasových skladeb, které se dají hrát v kterémkoliv období.

 

V neděli 15. ledna pak vystoupíte v Brně…

V Brně zahrajeme a zazpíváme jako hosté Českého filharmonického sboru.

A 22. února vás čeká velký koncert v Rudolfinu!

Ano, předneseme tu s Pražskou komorní filharmonií, Českým filharmonickým sborem a sólistou Janem Šťávou moje oratorium Orbis Pictus, které vzniklo na texty Jana Ámose Komenského. Nahrávka, která tu vznikne, bude základem našeho nového alba.