Magic Box – Králičí nora

A ještě jeden titul MagicBoxu na sobotu 28. ledna 2012, za 199,- Kč je v plánech drama Králičí nora. Bolest lze překonat jen tak, že ji prožijete…

Králičí nora je živý, nadějný, upřímný a neočekávaně vtipný portrét rodiny, hledající, co vše je možné i v nejnemožnějších situacích.

Becca a Howie Corbettovi se snaží, po probuzení z nedávné šokující ztráty, vrátit ke svému běžnému každodennímu životu. Ještě před osmi měsíci byli šťastnou maloměstskou rodinou se vším, co chtěli. Jejich dokonalý svět se navždy změnil, když byl jejich syn Danny sražen a zabit autem.

Nyní jsou lapeni v bludišti vzpomínek, v bludišti touhy, viny, obviňování sami sebe, sarkasmu a emocí, z nichž nelze uniknout. Když se Becca smíří s bolestivou ztrátou, Howie pocítí úlevu.

Změny ale vyústí v náhlé nečekané okamžiky. Becca, matka v domácnosti, se váhavě svěřuje své tvrdohlavé milující matce a tajně hledá nezletilého návrháře komiksů Jasona, zapleteného do nehody, která všechno změnila. Tím se odvrací od vzpomínek, zatímco její manžel se naopak ponořil do minulosti, což s ním nyní Becca není schopna sdílet. Navíc nachází Howie útěchu v náruči jiné ženy.

I přesto, že je jejich život naruby, snaží se najít cestu zpět k životu plnému krásy, smíchu a štěstí. Výsledkem cesty je pohled do života dvou lidí, kteří se znovu učí poznávat jeden druhého a žít ve světě, který je otočený vzhůru nohama. Oba dělají překvapivá a někdy i nebezpečná rozhodnutí – volí si cestu, která rozhodne o jejich dalších osudech.

Na imdb.com 72 procent, na csfd.cz 65: Pro leckoho zdlouhavá nudná depresivní záležitost, pro jiné výborně zahraná komorní adaptace skvělé divadelní hry.

Zadní strana

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 91 minut

Původní název: Rabbit Hole

Světová premiéra: 13. září 2010 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 16. září 2010

Režie: John Cameron Mitchell

Námět: David Lindsay-Abaire (divadelní hra)

Scénář: David Lindsay-Abaire

Produkce: Caroline Jaczko, Nicole Kidman, Geoff Linville, Bill Lischak, Linda McDonough, Gemma O’Neill, Brian O’Shea, Gigi Pritzker, Daniel Revers, Per Saari, Leslie Urdang, Dean Vanech

Hudba: Anton Sanko

Kamera: Frank G. DeMarco

Střih: Joe Klotz

Kostýmy: Ann Roth

Společnost: Olympus Pictures / Blossom Films / Odd Lot Entertainment

Natáčeno: Douglaston, Queens, New York City, New York, USA / New York City, New York, USA / Shore Road & Arleigh Road, Douglaston, Queens, New York City, New York, USA / Yonkers, New York, USA

Hrají: Nicole Kidman (Becca Corbettová), Aaron Eckhart (Howie Corbett), Dianne Wiest (Nat), Miles Teller (Jason), Tammy Blanchard (Izzy), Sandra Oh (Gaby), Giancarlo Esposito (Auggie), Jon Tenney (Rick), Stephen Mailer (Kevin), Mike Doyle (Craig), Roberta Wallach (Rhonda), Patricia Kalember (Peg), Ali Marsh (Donna), Yetta Gottesman (Ana), Colin Mitchell (Sam), Deidre Goodwin (Reema), Julie Lauren (Debbie), Rob Campbell (Bob), Jennifer Roszell (recepční v Sotheby), Marylouise Burke (knihovnice), Jay Wilkison (Gary), Salli Saffioti (Lori), Ursula Clare Parker (Lilly), Phoenix List (Danny), Sandi Carroll (Abby), Teresa Kelsey (Mary), Sara Jane Blazo (Jasonova matka), Brady Parisella (Caden), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný