Film a video – únor 2012

Filmexport Home Video nám nějak nabírá zpoždění, na úterý ohlášené tituly ještě pořád nikde, ba dokonce reklamní noviny se místo obvyklého konce předchozího měsíce dostávají na pult až v pátek 3. února 2012. V prodeji je další číslo novin Film a video – únor 2012 za tohoročních 9,90 Kč.

Obvyklých 28 stran, do seznamu vydavatelských společností se vrátila loga Bontonfilmu a DVD edice s pobočnou Blu-ray edicí. Nic to nemění na faktu, že nabídka v trafikách dál zůstává děs a bída..

Opět tedy pár novinek v kinech a na BD a DVD (AFČK, Aerofilms, Artcam, Bontonfilm, Cinemart, EEAP, Falcon, H.C.E., FEX, Magic Box). Velký přehled měsíční nabídky včetně náhledů obalů opět jen FEX (stejně jako minule obsahující již známé tituly a hojné reedice).

Zbylý obsah tradičně články o Nataše Gollové (hned dva), materiál s názvem Báječní muži s klikou je věnován Jiřímu Weissovi a jedna strana je věnována legendárnímu Zdeňku Liškovi. Článek od Vlastimila Vondrušky je tentokrát o svátku bláznů – Masopustu, tomuto svátku se věnuje i další módní okénko (O Masopustu trochu jinak), pokračuje seriál o filmovém studiu Disney – Pixar (Plechový panáček), minule slíbený seriál o filmových profesích je věnován produkci, nově se objevují zážitky čtenářů s filmaři (tesař, stavějící kulisy v Příběhu rytíře), architektura ve filmu se zabývá Zemí zaslíbenou Andrzeje Wajdy, pár reklamních sloupců je věnováno chystaným titulům (včetně přetisku vyjádření režiséra Václava Kašlíka o natáčení Rusalky), seriál o slavných filmových vilách je věnován vile baletka Ivo Váni Psoty, tradiční bu-bu-bu vyhrožuje Nepromítneš!, a seriál o aktuální tvorbě na naší půdě popisuje retro film o punkové kapele DonT Stop a natáčení seriálu Borgiové.

Plus křížovka, už jen kalendářní seznam titulů a zbylé místo vyplňuje objednávkový formulář. Uvidíme příští měsíc…