Bontonfilm – Solomon Kane

Bontonfilm v neděli 12. února 2012 posílá za 99,- Kč na pulty fantasy Solomon Kane. Za smlouvu s ďáblem zaplatíš pekelnou cenu.

Kapitán Solomon Kane je mimořádně výkonný zabiják 16. století. Vyzbrojen pistolemi, mačetami a rapíry on i jeho muži hájí čest anglického království a ukájí krvelačnou žízeň v bojích na všech kontinentech. Setkáváme se s ním ve chvíli, kdy si klestí krvavou cestu hordami protivníků v exotickém městě v severní Africe. Když se ale se svými kumpány rozhodne dobýt tajemný hrad, nabere jejich cesta nečekaný obrat. Jeho muži jsou jeden po druhém zlikvidováni démonickými příšerami, až zůstane sám Kane. Stojí tváří v tvář nohsledovi samotného Ďábla, který se vynořil z hlubin pekla, aby odčinil svoji beznadějně zkorumpovanou duši. Kaneovi se sice povede z jeho spárů uniknout, je mu ale více než jasné, že se zachrání pouze tehdy, když se zřekne násilí a zbytek života zasvětí klidu a míru. Brzy je ale vystaven těžké zkoušce. Poté, co se mu nepodaří zabránit brutálnímu pobití puritánské rodiny Crowthornových, se kterými se spřátelil, přísahá, že najde a osvobodí jejich uvězněnou dceru Meredith. I kdyby to znamenalo, že zaprodá duši a použije své vražedné schopnosti pro vyšší princip. Odhodlání zachránit Meredith a ochránit Anglii před zlými silami ho postaví tváří v tvář rodinnému tajemství, kterému se celý život snažil uniknout.

 

Solomon Kane je temné, výpravné, akční fantasy, jehož námětem je sbírka povídek věhlasného amerického spisovatele Roberta E. Howarda – otce Barbara Conana. Převážná část filmu se natáčela v České republice a v jedné z vedlejších rolí se představí i český herec Marek Vašut.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

A kde všude se Solomon Kane natáčel? Vedle ateliérů Barrandov a haly bývalé továrny TOS Hostivař film vznikal v těchto lokacích: na hradech Točník a Zvíkov, v Průhonicích, v umělých pískovcových jeskyních v Pustých Kostelech, v Ralsku, Jevanech, Horšovském Týně, Ladách v Podještědí a v Bechyni – Zářečí. V Čechách proběhlo celkem 60 z 62 natáčecích dnů a Solomon Kane je jedním z mála zahraničních filmů, které byly u nás natočen téměř celé. Zbylé dva dny se pak natáčelo ve Velké Británii.

Na imdb.com 61 procent, na csfd.cz 65: Dostatečně zábavná středověká řežba, plná deště, bláta, krve a mrtvol českého komparzu.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: Francie / Česká republika / Velká Británie

Rok vzniku: 2009

Délka: 100 minut (1:39:44)

Původní název: Solomon Kane

Světová premiéra: 16. září 2009 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 24. června 2010

Režie: Michael J. Bassett

Námět: Robert E. Howard

Scénář: Michael J. Bassett

Produkce: Marcelo Anciano, Michael Berrow, Paul Berrow, Samuel Hadida, Victor Hadida, Kevan Van Thompson, Philip Waley

Hudba: Klaus Badelt

Kamera: Dan Laustsen

Střih: Andrew MacRitchie

Kostýmy: John Bloomfield

Společnost: Davis-Films / Czech Anglo Productions / Wandering Star Pictures

Natáčeno: Česká republika / Velká Británie

Hrají: James Purefoy (Solomon Kane), Mark O’Neal (Kaneův voják #1), Robert Orr (Kaneův voják #2), Richard Ryan (Kaneův voják #3), Frantisek Deak (hrbatá stráž), Christian Dunckley Clark (poručík Malthus), Ian Whyte (ďáblův žnec), Thomas McEnchroe (mladý mnich), Andrew Whitlaw (starší mnich), Robert Russell (Abbott), James Babson (holá hlava), Marek Vašut (tetovaný), Geoff Bell (vousatý), Max von Sydow (Josiah Kane), Lucas Stone (mladý Solomon), Samuel Roukin (Marcus Kane /Pán), Rachel Hurd-Wood (Meredith Crowthornová), Patrick Hurd-Wood (Samuel Crowthorn), Pete Postlethwaite (William Crowthorn), Alice Krige (Katherine Crowthornová), Anthony Wilks (Edward Crowthorn), Isabel Bassett (Čarodějka), Jeff Smitch (vůdce lupičů), Matthew Stirling (oční záplata), Curtis Matthew (starý muž), Laura Baranik (vězeňkyně), Andrea Miltne (zajatá stařena), Ryan James (nájezdník), Mackenzie Crook (otec Michael), Mark „Franklin" Henson (sedlák), Philip Winchester (Telford), Stewart Moore (Garrick), Madaleine Bassett (mladá Sarah), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol - 1. část

Výběr kapitol - 2. část

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný