Vapet – Tajný závod

Na první pohled vypadá další titul Vapetu jako vybočení z obvyklé asijské řady, ale stačí si přečíst úvodní slogan. V pondělí 27. února 2012 přebírá vydavatel již dříve (netrafikově) jinou společností vydaný titul Tajný závod za 99,- Kč. Těšte se na Rogera Moora, Burta Reynoldse a Jackieho Chana ve skvělé akční komedii!

Tajný závod je ta nejvelkolepější automobilová honička na světě. Nejde o pravidla ani o ceny. Jen o vůni benzínu, plynový pedál na podlaze a hlavně o vítězství! V ilegálním závodě totiž musejí účastníci přejet půl Ameriky a přitom se vyhnout policii i pokutám, aby byli v cíli jako první. Složení účastníků je jako vždy velmi pestré: přijede například Japonec v hypermoderním Subaru, šejk s Rolls-Roycem a Brit ala James Bond v Aston Martinu.

Jeden z nich vyhraje, ale zbavit se soupeřů nebude jednoduché…

Obal předchozího vydání

Obal předchozího vydání

Na imdb.com 58 procent, na csfd.cz 63: Takové skvělé obsazení (i když většina obsazených dnešním divákům vůbec nic neříká), tak příšerný scénář a taková blbina. Nicméně lepší karikaturu Jamese Bonda nikde nenajdete a Jackie Chan se tu objevuje v jedné e svých prvních hollywoodských rolí. Není to kdovíjaký zázrak, ale je to zábava.

Zadní strana

Žánr: Komedie / Akční

Země původu: USA / Hong Kong

Rok vzniku: 1981

Délka: 93 minut

Původní název: The Cannonball Run

Světová premiéra: 19. června 1981 – USA

Režie: Hal Needham

Scénář: Brock Yates

Produkce: Raymond Chow, David Hamburger, Andre Morgan, Albert S. Ruddy

Hudba: Al Capps

Kamera: Michael C. Butler

Střih: Donn Cambern, William D. Gordean

Kostýmy: Norman Salling

Společnost: Golden Harvest Company / Eurasia Investments

Natáčeno: King Harbor, Redondo Beach, Kalifornie, USA / Old Tucson – 201 S. Kinney Road, Tucson, Arizona, USA / Atlanta, Georgia, USA / Covington, Georgia, USA / Las Vegas, Nevada, USA

Hrají: Burt Reynolds (J. J. McClure), Roger Moore (Seymour Goldfarb Jr.), Farrah Fawcett (Pamela Gloverová), Dom DeLuise (Victor Prinzim / kapitán Chaos), Dean Martin (Jamie Blake), Sammy Davis Jr. (Morris Fenderbaum), Jack Elam (doktor Nikolas Van Helsing), Adrienne Barbeau (Marcie Thatcherová, dívka z Lamborghini #1), Terry Bradshaw (Terry), Jackie Chan (Jackie Chan, řidič Subaru), Bert Convy (Bradford Compton), Jamie Farr (šejk), Peter Fonda (vedoucí závodu), George Furth (Arthur J. Foyt), Michael Hui (technik Subaru), Bianca Jagger (šejkova sestra), Molly Picon (paní Goldfarbová), Jimmy ‚The Greek‘ Snyder (Řek), Mel Tillis (Mel), Rick Aviles (šílený pes), Warren Berlinger (Shakey Finch), Tara Buckman (Jill Rivers, dívka z Lamborghini #2), John Fiedler (recepční), Norman Grabowski (Petoski), Joe Klecko (polský řidič), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: