Film a video – březen 2012

Tentokrát Filmexport Home Video s velkým předstihem na webu avizovalo vydání dalšího čísla novin Film a video – březen 2012, které v pátek 24. února 2012 na stánky opravdu dorazilo. Za 9,90 Kč hodně stran, protože do výtisku je všit kompletní katalog FEXu na 60 stranách (včetně objednávkového formuláře).

Seznam vydavatelských společností opět bez DVD edice (ona se asi rozmýšlí, co se sebou dál, kompletní Speciální sběratelská edice se objevuje v trafikách za poloviční cenu proti premiéře a stejně to vůbec nikdo nekupuje). Pořád ale děs a bída, seznam na březen se opět v klidu vejde na jednu stranu. Jediné zajímavé tituly jsou nedělní od Bontonfilmu, sem tam něco od H.C.E. (opravdu hodlají prodávat 3D BD za 299?).

Struktura stále stejná, novinky v kinech a na BD a DVD (AFČK, Artcam, Bioscop, Blue Sky Film, Bontonfilm, Cinemart, Falcon, H.C.E., FEX, Magic Box, Warner Bros). Vedle již zmíněného katalogu opět dvě strany přehledu měsíční nabídky včetně náhledů obalů od FEXu. Kdy se naučí, že zadají-li distribuci MediaPrintu, NEBUDOU tituly ke koupi v úterý, protože ten den distributor nezaváží?

Články – o Martin Frič, materiál s názvem Báječní muži s klikou je o Bořivoji Zemanovi (fakt si někdo dovede představit Honza málem králem s Luďkem Sobotou v hlavní roli?). Vlastimil Vondruška pokračuje vyprávěním o Masopustu. Pozvánka na Dny R. A. Dvorského do Dvora Králové, pokračuje seriál o filmovém studiu Disney – Pixar (Suvenýry), oslavy 100 let českého skautingu jsou reklamou na přichystané speciální vydání DVD Na dobré stopě, 100 let uplynulo i od narození Jiřího Trnky (kdo zná nějaký jeho film na DVD, ať se přihlásí). Rozhovor s paní Alenou Vondruškovou o její poslední knize Jařmo, parkán, trdlice (shoda jmen není náhoda), dobové články jsou o Psohlavcích a Podobizně (chystáno k vydání), filmové profese se kratičce věnují režii, architektura ve filmu se zabývá Hlavním nádražím v Praze, ČPU se raduje z konce Megauploadu, jedna strana patří Peteru Zeitlingerovi, druhá kosmetice třicátých let. Seriál o aktuální tvorbě na naší půdě popisuje natáčení norského pohádkového filmu Cesta k Vánoční hvězdě a dotáčkám domácí novinky Polski film. Mezi tím spousta reklamních sloupců o vlastní FEXové produkci, především té opakované.  

Těch pár nových titulů už je doplněno v měsíčních přehledech.