Vapet – Číšníci

Vapet opět sází na „pana účetního" a v pondělí 5. března 2012 nabídne další italskou komedii s Paolem Villaggiem Číšníci za 99,- Kč o čtveřici číšníků a kuchaři, kteří mají jedinou šanci přesvědčit o svých kvalitách nového majitele restaurace.

V restauraci Eden mají číšníci zlaté časy. Jeden stále s dojetím vzpomíná, jak obsluhoval krále a královny, druhý, bývalý fotbalista, tady v klidu vzpomíná na svou fotbalovou kariéru, třetí se modlí a čtvrtý se zlobí na všechny tři. Všichni společně vzpomínají na staré zlaté časy a tvrdí, že horší už to být nemůže.Může. Eden je prodán obhroublému obchodníkovi s nábytkem, který chce z restaurace udělat nábytkový sklad. Předtím ale uspořádá v restauraci banket, na počest své zlaté svatby. Čtyři číšníci mají poslední šanci, jak si zachránit existenci. Zbývá jediná cesta, doslova vlézt šéfovi do…!

Potisk DVD 

A ještě jeden popis:

V chátrající pobřežní restauraci Eden vzpomínali čtyři číšníci na staré zlaté časy. Loris Bianchi s dojetím vzpomínal, jak obsluhoval krále a královny, Mario Tangaro, bývalý fotbalista, vzpomínal na svou fotbalovou kariéru, bývalý přeborník ve hře na tahací harmoniku Agostino Rondine zase na hudební úspěchy. Přestože jeden druhého nesnášejí, pracují společně, protože se jim nedaří najít jinou práci. Ačkoli se shodují v přesvědčení, že horší už to být nemůže, vyvede je z omylu rozhodnutí starého majitele Loppiho restauraci prodat a odejít na odpočinek. Novým majitelem se totiž stal buranský obchodník s nábytkem Azzaro, který podle všeho hodlá z restaurace udělat sklad nábytku. Ještě předtím však chce v restauraci uspořádat oslavu na počest zlaté svatby svých rodičů. A čtyři číšníci společně s kuchařem mají jedinou šanci, jak si zachránit zaměstnání a dokázat novému majiteli, že zavřít restauraci by byla chyba. Pečlivě se připraví k hladkému chodu oslavy, na kterou Azzaro pozve nejen své rodiče slavící padesát let společného života, ale také zbytek rodiny a přátele. Přes odhodlání číšníků se však hostina rychle mění v pohromu. Ukáže se, že Azzarův otec je nevěrník, který si celá léta vydržuje milenku a zanedbává manželku, která dá na oslavě volný průchod své frustraci, A jakoby už to nebylo dost špatné, mají číšníci každý své problémy, které začnou vyplouvat na povrch v tu nejméně vhodnou chvíli. Navíc se v kritickou chvíli šéf nepohodne s kuchařem a ten se rozhodne stávkovat. Což v případě, že v kuchyni jiný kuchař není, hrozí skutečnou katastrofou. A je tedy vůbec možné v takové situaci dosáhnout odvrácení hrozby zániku restaurace?

Obal italského vydání 

Na imdb.com 61 procent, na csfd.cz 62: Záležitost pro příznivce italských komedií s těmi nej herci tehdejších let. Trochu hořké, trochu kritické.

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1995

Délka: 97 minut

Původní název: Camerieri

Světová premiéra: 9. února 1995 – Itálie

Režie: Leone Pompucci

Scénář: Filippo Pichi, Leone Pompucci, Paolo Rossi

Produkce: Vittorio Cecchi Gori, Marco Risi, Rita Rusic, Maurizio Tedesco

Hudba: Carlo Di Blasi, Paolo Rossi

Kamera: Massimo Pau

Střih: Mauro Bonanni

Kostýmy: Gianna Gissi

Společnost: Cecchi Gori Group Tiger Cinematografica / Sorpasso Film

Hrají: Paolo Villaggio (Loris Bianchi), Diego Abatantuono (Mario Tangaro), Marco Messeri (Agostino Rondine), Antonello Fassari (Azzaro Jr.), Antonio Catania (Germano), Enrico Salimbeni (Riccardo Bianchi), Régina Bianchi (žena Salvatore Azzara), Ludovica Modugno (žena Azzara Jr.), Carlo Croccolo (Salvatore Azzaro), Ciccio Ingrassia (Loppi), Enza Maria Aliseo, Mario Bianco (Tangarův syn), Ugo Conti (nevlastní otec), Otello De Quarto (De Quarto), Sergio Di Pinto, Cristina Gaioni (dívka v modrém), Giorgio Gobbi, Giovanni Pellegrino, Oreste Rotundo (manažer fotbalového týmu), Monica Sallese, Danilo Tesoro (Felipe), Pia Velsi, Bruno Bruni (fotograf), Sandra Milo (milenka Salvatore Azzara), Paolo Rossi (muzikant), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný