Magic Box – Paranormal Activity 2

První díl ulovil pod svá křídla Intersonic, další pokračování ságy o ničem, co nahání strach, už ale skončilo v jiné stáji. V úterý 13. března 2012 plánuje MagicBox za 199,- Kč vydat pokračování Paranormal Activity 2. Jeden z nejděsivějších filmů všech dob!

„Paranormal activity 2 je stejně originální jako první díl“. Nejočekávanější hororová událost roku. Chce to pevné nervy a připravit se na pár bezesných nocí.

Sotva si Daniel a Kristi přinesou domů své právě narozené dítě, začne je terorizovat démonické zjevení. Jejich dosud dokonalý svět je v troskách a mění se v noční můru, ze které není úniku. Dění v bytě sleduje průmyslová kamera, díky níž je každá minuta strašidelně skutečná.

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. V době, kdy se úspěšné originální náměty hledají stejně „snadno“ jako pověstné jehly v kupce sena, po právech k příběhu sáhlo studio Paramount. To naštěstí neudělalo stejnou chybu jako kdysi tvůrci pokračování Záhady Blair Witch, kteří vyšachovali ze hry původní tvůrce a z originálního námětu stvořili béčkový zpatlanec. V případě Paranormal Activity 2 je duchovní otec projektu Oren Peli podepsán pod scénářem a na film navíc dohlíží i z pozice producenta. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku… V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní…

Kritika varuje: „Rozlučte se se spánkem“! Paranormal activity 2 vás totiž bude děsit ještě dlouho poté, co dozní váš šok ze závěrečné scény.

Na imdb.com 58 procent, na csfd.cz 44: První díl v dražším provedení. Komu se líbil, bude spokojen s „pokračováním“, komu ne, spokojí se s hodnocením odpad.

Zadní strana

Žánr: Horor / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 87 minut

Původní název: Paranormal Activity 2

Světová premiéra: 20. října 2010 – Francie / Švýcarsko / Kazachstán

Kinopremiéra v ČR: 28. října 2010

Režie: Tod Williams

Námět: Oren Peli ((film „Paranormal Activity“)

Scénář: Michael R. Perry, Christopher B. Landon, Tom Pabst

Produkce: Jason Blum, Jeanette Brill, Akiva Goldsman, Oren Peli, Steven Schneider

Kamera: Michael Simmonds

Střih: Gregory Plotkin

Kostýmy: Kristin M. Burke

Společnost: Paramount Pictures / Blumhouse Productions / Solana Films / Room 101, Inc.

Natáčeno: Woodland Hills, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: David Bierend (expert bezpečnostních kamer), Brian Boland (Daniel Rey), Molly Ephraim (Ali Reyová), Katie Featherston (Katie), Seth Ginsberg (Brad), Sprague Grayden (Kristi Reyová), William Juan Prieto (Hunter Rey), Jackson Xenia Prieto (Hunter Rey), Micah Sloat (Micah), Vivis Colombetti (Martine), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, estonsky, hebrejsky, hindsky, chorvatsky, islandsky, litevsky, lotyšsky, maďarsky, polsky, portugalsky, rumunsky, řecky, slovensky, slovinsky, srbsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Dokument: Upoutávka, Nalezený záznam