Nahrávky Marie Rottrové vstoupily do digitální éry

Exkluzivně od 23. února 2012 do 15. března 2012 byly nahrávky Marie Rottrové poprvé k dispozici v digitální podobě v online obchodu SUPRAPHONline. Poté je spolu se SUPRAPHONline začne také nabízet MusicJet, iTUNES a další digitální servisy. 

Jedna z nejpopulárnějších českých zpěvaček Marie Rottrová se loni velkolepě rozloučila s koncertními pódii. Její podzimní turné po velkých sportovních halách bylo jednou z nejsledovanějších kulturních událostí. Sama Marie Rottrová k ukončení hudební dráhy poznamenala: „Kariéra zpěvačky, zvlášť taková, která trvala čtyřicet let, se úplně skončit nedá. Zůstávají moje nahrávky! Dál je mohou hrát rádia a dál si je mohou fanoušci připomínat prostřednictvím hudebních nosičů. Jen u Supraphonu jsem od roku 1968 nahrála ke třem stovkám písní a je skvělé, že nyní budou v digitální podobě neustále k mání.“

Marie Rottrová na adrese SUPRAPHONline.cz bude mít celkem 23 alb a navíc digitální verzi 17CD kompletu Co mám, to dám, která obsahuje i její poslední studiové album Stopy. Fanoušky jistě zaujmou dvě nové kompilace, které poprvé zmapují singlovou produkci.

Marie Rottrová, kterou hudební kritici oceňují jako zpěvačku s nezaměnitelným hlasovým zabarvením, kvalitním hudebním frázováním a citem pro vkusný repertoár, kariéru začínala v šedesátých letech v ostravských kapelách Samuel, Majestic a Flamingo (později Plameňáci). Pro Supraphon poprvé nahrávala v lednu 1968. Byla to česká verze písničky Valerie Murtagha „Dance On“ s českým textem Vladimíra Čorta nazvaná „Paroloď“. První dlouhohrající desku se skupinou Flamingo vydala v roce 1970. Loni na podzim u příležitosti 70. narozenin vyšla Marii Rottrové u Supraphonu velká albová kolekce 17CD+ 1DVD pod názvem „Co mám, to dám“. Něčeho takového se v Česku zatím dočkal pouze Karel Gott. Akademií populární hudby byla v roce 2010 uvedena do Síně slávy. V rámci rozlučkového koncertu, který se uskutečnil 5.12. 2011 v ČEZ Aréně v Ostravě převzala Diamantovou desku Supraphonu za 2.100.000 prodaných hudebních nosičů v letech 1968 až 2011. Její výběrový 3CD komplet „Zlatá kolekce“ patřil k nejprodávanějším titulům loňského roku. Poslední nahrávkou Marie Rottrové, jež vyšla na soundtracku Alois Nebel, je písnička „Stínohry“ autorů Dušana Neuwertha a Jaromíra 99, kterou Marie Rottrová nahrála v září 2011 se skupinou Umakart.