North Video – Nejtemnější zlo

Bohužel to vypadá, že povedený francouzský Limit byl v premiérové nabídce společnosti North Video světlou výjimkou, v pátek 23. března 2012 je totiž nachystán jako další novinka hororový televizní film s vcelku bídným hodnocením Nejtemnější zlo za 99,90 Kč. Některé věci je lepší nechat pohřbené… Budete si přát smrt!

Žena z Dunwich porodila dvojčata. První z nich bylo téměř lidské…

Whateley House stojí v bezútěšné krajině. Neboť místní lidé dosud věří v Satana, každého upřímně varují, aby se od tohoto opuštěného domu držel hodně daleko. Právě tady se totiž odehrálo cosi nepopsatelného… Ženě se narodila dvojčata – chlapec… a pak stvoření, které se člověku vůbec nepodobalo. Byl to přízrak, jemuž bylo souzeno otevřít brány mezi naším světem a říší Prastarých, kteří zemi obývali dávno před příchodem člověka. Prastaří dlouho spali, teď se vracejí a s nimi přichází chaos a šílenství. Zabránit tomu mohou pouze magická zaklínadla z Necronomiconu, tajemné knihy arabského učence Alhazreda, jejíž originál však střeží fanatici z Černého bratrstva…

Autoři snímku se inspirovali mysteriózní atmosférou povídky „Dunwich Horror“ z pera H. P. Lovecrafta, nejuznávanějšího autora hororů 20. století. Proslavily ho zejména příběhy popisující temné a podivné síly obývající Zemi před milióny let.

Co chtít od chlápka, který příležitostně točí či píše scénáře pro Asylum a SciFi Channel – na imdb.com 40 procent, na csfd.cz 19: Nejšílenější urážka kinematografie. Dementní americké zpackání všeho dobrého v (údajné) předloze, s níž to nemá moc společného. Prastaré na všechny tvůrce. Příšerný scénář, který do příběhu nalepil dokonce i romantickou linii, příšerné efekty, které jsou k smíchu, příšerný střih, míchající k sobě zvuk a obraz různých scén. Nekoukatelné.

Zadní strana

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 89 minut

Původní název: Witches: The Darkest Evil / The Dunwich Horror

Světová premiéra: 13. prosince 2009 – USA

Režie: Leigh Scott

Námět: H. P. Lovecraft (povídka)

Scénář: Leigh Scott

Produkce: Kenneth M. Badish, Ewerhard Engels, Nick Everhart, Andre Finkenwirth, Rhett Giles, Justin Jones, Leigh Scott

Hudba: Eliza Swenson

Kamera: Steven Parker, Bill Posley

Střih: Kristen Quintrall

Kostýmy: Elizabeth Haynes

Společnost: Active Entertainment Finance / Bullet Films / FIWI Entertainment / Haunted House Productions

Natáčeno: Lafayette, Louisiana, USA

Hrají: Griff Furst (Walter Rice), Sarah Lieving (profesorka Fay Morganová), Dean Stockwell (Dr. Henry Armitage), Jeffrey Combs (Wilbur), Natacha Itzel (Caitlin), Lauren Michele (Lavina), Shirly Brener (paní Bowersová), M. Steven Felty (Zecheria), Collin Galyean (Tom), Jeffrey Alan Pilars (Olas Wormius aka Doran Lao), Richard Zeringue (otec Hoadley), Lacey Minchew (Amanda), Britney M. Hurst (Zumi), Victoria Patenaude (porodní asistentka), Jesse Barksdale (Pap), Marcus Lyle Brown (otec Endalade), Joseph Diaz (Bryce), Tony R. Lewis (pan Bowers), Ronnie Stutes (doktor Houghton), Walter F. Brown (Charles Ward), Billy Sutton (obsluha benzínky), Lauren Norfleet (Amelia), Kent Gable (Al Hazared), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: žádný