Magic Box – Tron: Legacy

A ještě jednu Disneyovku máme podle rozvozového plánu PNS čekat, společnost MagicBox posílá v úterý 20. března 2012 do trafik za 199,- Kč pokračování postarší přelomové sci-fi Tron: Legacy. High-tech dobrodružství zasazené do digitálního světa, který je úplně odlišný od čehokoli, co jste již na velkém plátně viděli.

Díky těm nejnovějším technologiím vám Disney přináší celovečerní film, který se nepodobá ničemu, co jste dosud viděli. Ponořte se do digitálního světa TRON, kde se odehrává příběh s těmi nejdokonalejšími vizuálními efekty, jaké si dovedete představit. Hlavní roli v tomto vskutku revolučním filmu ztvárnil Jeff Bridges.

 

Sama Flynna, 27letého rebela, pronásleduje záhadné zmizení jeho otce Kevina Flynna, muže, který byl kdysi známý jako nejlepší světový tvůrce videoher. Když Sam objeví záhadný signál poslaný ze staré Flynnovy arkády – signál, který mohl být jenom od jeho otce – zjišťuje, že v úžasném digitálním světě je Kevin uvězněn už 20 let. Sam se vydá na cestu, aby mu pomohl.

S přispěním nebojácné válečnice jménem Quorra se otec a syn vydávají na cestu, která jim může přinést život nebo smrt. Cestují po vizuálně fantastickém cyber vesmíru – vesmíru, který stvořil sám Kevin, a který se stává modernějším – s vozidly, zbraněmi a krajinami, které si nikdy před tím nedokázal představit a nelítostným zloduchem, který se nezastaví před ničím, jen aby znemožnil jejich útěk. Otec a syn svedou klíčovou bitvu dobra proti zlu.

Nové DVD TRON: Legacy vám nabídne nejen jedinečný filmový zážitek, ale i dosud nezveřejněné bonusové materiály, z nichž se o podivuhodném světě TRON dozvíte ještě mnohem víc.  

Na imdb.com 69 procent, na csfd.cz 73: Vizuálně i zvukově povedené orgie, fascinující hi-tech výstava udělátek, ale na scénář se jaksi pozapomnělo. Potěší, ale nestrhne.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Sci-fi / Dobrodružný / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 120 minut

Původní název: Tron: Legacy

Světová premiéra: 30. listopadu 2010 – Japonsko, Tokio

Kinopremiéra v ČR: 16. prosince 2010

Režie: Joseph Kosinski

Námět: Steven Lisberger, Bonnie Macbird (původní film)

Scénář: Edward Kitsis, Adam Horowitz, Brian Klugman, Lee Sternthal

Produkce: Sean Bailey, Bruce Franklin, Steve Gaub, Justis Greene, Donald Kushner, Steven Lisberger, Jeffrey Silver, Justin Springer, Brigham Taylor

Hudba: Daft Punk

Kamera: Claudio Miranda

Střih: James Haygood

Kostýmy: Michael Wilkinson

Společnost: Walt Disney Pictures / Sean Bailey Productions / LivePlanet

Natáčeno: 1150 S Olive St, Los Angeles, Kalifornie, USA / Canadian Motion Picture Park Studios, Burnaby, British Columbia, Kanada / Shangri-La – 1128 West Georgia Street, Vancouver, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Jeff Bridges (Kevin Flynn / Clu), Garrett Hedlund (Sam Flynn), Olivia Wilde (Quorra), Bruce Boxleitner (Alan Bradley / Tron), James Frain (Jarvis), Beau Garrett (Gem), Michael Sheen (Castor / Zuse), Anis Cheurfa (Rinzler), Serinda Swan (Siren #2), Yaya DaCosta (Siren #3), Elizabeth Mathis (Siren #4), Kis Yurij (muž s poloviční tváří), Conrad Coates (Bartik), Daft Punk (maskovaní DJové), Ron Selmour (upovídaný bezdomovec), Dan Joffre (hlídač Ernie), Darren Dolynski (Vint), Kofi Yiadom (soupeř s disky #2), Steven Lisberger (Shaddix), Donnelly Rhodes (děda Flynn), Belinda Montgomery (babička Flynnová), Owen Best (7letý Sam Flynn), Matt Ward (Iso kluk), Zoe Fryklund (Iso dívka), Dean Redman (hlídač světelného tryskáče), Mi-Jung Lee (Debra Chung), Amy Esterle (mladá paní Flynnová), Jeffrey Nordling (Richard Mackey), Christine Adams (Claire Atkinsonová), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1 a 1,78:1, podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: První pohled na "Tron:Uprising", Zpodobnění Tronu, Obsazení, Objevte Blu-ray 3DTM s Timonem a Pumbou